Totodată, în 2019 și 2020, Direcția de Asistență Socială a Primăriei Capitalei a dat peste 7,1 milioane de lei pentru „prestări servicii reclamă și publicitate”, conform unui document obținut de Newsweek România de la Primăria Capitalei.
Citește mai multe aici: EXCLUSIV Primăria Gabrielei Firea a plătit contracte de 27 milioane lei pentru reclamă tv și online
„In prezent, Primaria Municipiului Bucuresti are la dispozitie o locuinta sociala – in curs de repartizare pentru cetatenii aflati pe lista de prioritati, in ordinea pozitiei din lista.
Facem precizarea ca in acest moment, la Directia Spatiu Locativ si cu Alta Destinatie din cadrul PMB, sunt inregistrate 4050 cereri pentru locuinte sociale. De asemenea, potrivit ultimelor informatii pe baza carora s-a putut realiza o situatie centralizata, la nivelul Capitalei, exista 19.786 de solicitari, inclusiv cele 4050 inregistrate la Primaria Capitalei.
In ceea ce priveste numarul persoanelor care beneficiaza de o locuinta sociala, la data prezentei, in evidenta Administratiei Fondului Imobiliar figureaza inregistrat un număr de 1.154 locuinte sociale pentru care s-au intocmit titluri locative conform legislatiei in vigoare”, se arată în răspunsul Primăriei Capitalei, la solicitarea Newsweek România.
În luna septembrie, cu câteva zile înainte de alegerile locale, Gabriela Firea anunța, într-un comunicat de presă de pe site-ul PMB, că a înmânat primele „note de atribuire” beneficiarilor care „primesc locuințe în acest ansamblu”, un bloc care, tot din cuvintele fostei primărițe este „aproape gata”.
Citește și: Supraoamenii fără adăpost din București: doar doi au fost testați pozitiv cu COVID, nici un deces
Un raport al Active Watch, Cere și Optar, privind analiza mandatului Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, publicat în această toamnă, reține că, în timpul mandatului ei, „nu a existat nicio hotărâre de Consiliu General care să vizeze alocarea de locuințe sociale de către Primăria Municipiului București. Mai mult, în ultimii doi ani, nu a fost transmis nici un apartament în gestiune de la Primăria Municipiului București înspre primăriile de sector, pentru a alimenta stocul de locuințe sociale de la nivelul sectoarelor.
Tema locuirii sociale a fost complet abandonată de actuala majoritate a Consiliului General și de primarul general, aceștia fiind în schimb preocupați de achiziția de locuințe pentru medici, o categorie socio-profesională care nu se află într-o situație de risc socio-economic“, arată raportul citat.
Citește și: Patru ani cu Gabriela Firea. Ce a rămas în urmă: un București pe voucher