Nicușor Dan: E regretabil că persoane stau în frig și fără apă caldă. Zeci de ani nu s-a investit

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.12.2022 - 14:53
Nicușor Dan / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, afirmă că există riscul unor noi avarii ale sistemului centralizat de termoficare odată cu răcirea vremii și că e regretabil că persoane stau în frig și fără apă caldă, dar nu au fost făcute investiţiile necesare zeci de ani.

SHARE

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că, de trei zile, Bucureştiului stă cel mai bine din această iarnă în privinţa furnizării apei calde şi a căldurii, dar că odată cu vremea rece este posibil să apară avarii. El a adăugat că PMB este pregătită să rezolve aceste probleme.

Edilul a mai precizat că este regretabil faptul că există persoane care stau în frig sau fără apă caldă, însă trebuie privită situaţia în ansamblu şi anume că nu au fost făcute investiţiile necesare în sistemul de termoficare timp de zeci de ani. „Acum începem să le facem şi o să mai dureze puţin”, a explicat Nicușor Dan.

Citește și: Solistul trupei „Taxi” a răbufnit. Injurii la adresa Elcen, Termoenergetica și Nicușor Dan

„Legat de întrebarea cu apa caldă, să stiţi că stăm cel mai bine în această iarnă. De vreo trei zile avem o hartă pe site-ul Termoenergetica unde putem să vedem că sunt probleme absolut punctuale, însă cu răcirea asta de ieri pe azi, este de aşteptat să  avem avarii.

Pentru că aşa se întâmplă când suntem nevoiţi să dăm drumul la căldură şi la presiune mai mare, este o reţea în care unele conducte au 50 de ani, au ieşit de mult din perioada lor normală de funcţionare şi atunci o să avem probleme, suntem pregătiţi să le rezolvăm. În ceea ce priveşte producţia, CET-urile funcţionează. La această oră totul funcţionează. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat Nicuşor Dan, relatează News.ro.

Citește și: PNL discută să îi retragă sprijinul primarului Nicușor Dan. Ce candidați pregătesc liberalii

Iarna nu se pot schimba magistralele

„Este o necesitate să schimbăm conductele. Avem cinci luni de iarnă. În perioadele de iarnă nu putem să schimbăm la magistrale, pentru că nu putem să oprim căldura, putem să schimbăm pe aşa numitele racorduri, care sunt porţiunile intermediare între magistralele, care sunt foarte mari şi punctele termice.

Şi mai sunt nişte conducte mai mici între punctele secundare şi blocuri. Pe aceste aşa-numite racorduri putem să lucrăm iarna, ca să mărim numărul de kilometri pe care îi schimbăm. Ca să lucrăm aici, trebuie să punem aşa-numite provizorate, adică nişte conducte de aceeaşi lungime pe trotuare şi ca să treci de la conducta normală care este acest provizorat durează o jumătate de zi, o zi cât opreşti ca să schimbi”, a explicat edilul general.

„Orice persoană care stă în frig sau nu are apă caldă, cum să zic, e regretabil, dar noi trebuie să privim în ansamblu. Avem un sistem şi producţie şi transport distribuţie pentru care nu s-au făcut investiţiile necesare zeci de ani de zile. Acum începem să le facem şi o să mai dureze puţin”, a mai precizat primarul Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te