PNL discută să îi retragă sprijinul primarului Nicușor Dan. Ce candidați pregătesc liberalii

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.09.2022 - 11:11
Nicușor Dan are o percepție negativă în sondaje- Foto: Facebook

Liderii din conducerea PNL i-au solicitat președintelui filialei București, Ciprian Ciucu, să îi retragă sprijinul politic primarului general, Nicușor Dan, susțin surse politice.

SHARE

Deocamdată, PNL București nu a răspuns cererii.

Liberalii au demarat selecția candidatului pentru Primăria Capitalei, în baza unui sondaj intern comandat de partid.

O astfel de mișcare politică ar avea două efecte: blocarea completă a proiectelor lui Nicușor Dan, care acum se sprijină pe o majoritate formată din PNL și USR în Consiliul general, și scăderea dramatică a șanselor lui Nicușor Dan pentru un al doilea mandat de primar general.

Favoriți pentru a prinde poziția de candidat PNL la Primăria Capitalei sunt Stelian Bujduveanu, actual viceprimar în administrația condusă de Nicușor Dan, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu și fostul realizator de emisiuni de la B1 TV, Silviu Mânăstire.

Din momentul în care PNL își va desemna clar candidatul la Primăria Capitalei, consilerii locali liberali vor intra în opoziție. O opoziție care îi va aduna pe reprezentanții PSD, PNL și AUR. Nicușor Dan nu se poate baza nici măcar pe sprijinul minoritar, sau măcar neutralitate, din partea USR, partid care l-a repudiat.

Văzut până de curând ca favorit la postura de candidat PNL pentru București, Ciprian Ciucu preferă să candideze pentru încă un mandat în fruntea Sectorului 6, au precizat sursele noastre.

Citește și: VIDEO Rușii fug din țară după anunțul lui Putin: Cozi kilometrice la granița cu Finlanda

Stelian Bujduveanu (33 de ani) este membru PNL din 2012. Absolvent al Facultății de Drept, Bujduveanu a făcut și el parte din Consiliul General al Capitalei în mandatul 2016-2020. Este născut la Constanța, unde părinții săi Aurica și Gheorghe Bujduveanu dețin un hotel (Mamaia, Hotel Richmond – 51 de camere, contruit în 2008). Stelian Bujduveanu a fost intens promovat de Tănase Stamule, actuala eminență cenușie din spatele administrației Nicușor Dan și fost asociat al lui Ludovic Orban, pe vremea când era încă membru și președinte al PNL. După detronarea lui Orban de la PNL, Bujduveanu a trecut fără ezitări, pe rând, în cercul apropiat lui Florin Cîțu și, acum, în cel al lui Sebastian Burduja, ministrul liberal al Digitalizării, dar și liderul filialei PNL din Sectorul 1.

Plecat în mai 2022 de la B1 TV, fostul moderator Silviu Mânăstire este considerat un apropiat al lui Lucian Bode, pentru care a fost consilier în 2012, când actualul ministru de Interne a ocupat funcția de ministru al Economiei în cabinetul Mihai Răzvan Ungureanu. Absolvent de Liceu Teologic, ardeleanul Mânăstire a dezbrăcat sutana sedus de jurnalism. De-a lungul timpului, a colaborat cu persoane notorii cum ar fi Cozmin Gușă, Sorin Ovidiu Vântu, Andreea Paul Vass, sau Emil Boc și a lucrat la Gardianul de Transilvania, Ziarul de Cluj, Realitatea Tv, Newsin și PSNews.

Citește și: VIDEO Putin, decis pentru un atac nuclear tactic pe traseul armelor spre Ucraina. România, în vizor

În vârstă de 44 de ani și născut la Pitești, Ciprian Ciucu a intrat inițial în politică candidând la Primăria Bucureștiului în 2016, susținut de partidul M10 al Monicăi Macovei. A pierdut cursa pentru fotoliul de primar, dar a câștigat un post de consilier general, după care a aderat, în același an (2016), la structurile PNL.

 

 

 

 

 

 

El a câștigat alegerile locale din 2020 cu sprijinul PNL și USR, într-o alianță forjată de Ludovic Orban. De altfel, Nicușor Dan a rămas apropiat de Orban, iar o parte din apropiații fostului lider PNL au fost numiți în funcții de conducere la primărie de către Nicușor Dan.

Dacă ar pierde sprijinul PNL, Nicușor Dan ar rămâne probabil și fără sprijinul USR, partid de care s-a despărțit cu scandal în 2017.

Potrivit informațiilor G4Media, liderii PNL cer retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan din cauza percepției negative a activității primarului general, după cum indică mai multe sondaje de opinie recente.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te