Nicușor Dan: Cinci zile de muzică live în minivacanţa de Sf. Andrei şi 1 Decembrie în Constituției

DE Bianca Iosef | Actualizat: 30.11.2022 - 15:58
Nicușor Dan - Foto: Digi24

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 decembrie vor avea loc o serie de concerte în Piaţa Constituţiei, unde este amplasat şi Târgul de Crăciun.

SHARE

Vor fi cinci zile de muzică live, iar iubitorii de fotbal pot urmări meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar pe ecranele special amenajate acolo, a adăugat edilul.

„Cinci zile de muzică live în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie în Piaţa Constituţiei. Îi invit pe bucureşteni la Târgul de Crăciun unde începe de astăzi seria de concerte care include colinde, cântece tradiţionale şi hituri celebre în interpretarea unor coruri, orchestre folclorice, ansambluri de alămuri, formaţii etno-rock, artişti pop sau artişti instrumentişti.

Citește și: Serialul „Wednesday” a doborât recordul Netflix pentru cel mai bun debut pentru un serial în engleză

Concertele vor începe de la ora 19.30, iar pe scena din Piaţa Constituţiei vor urca artişti precum Andra, Nicolae Voiculeţ, Lupii lui Calancea, Cezar Ouatu, Lavinia Goste, Corul de Copii Radio, Felicia Filip, dirijorul Marius Zorilă şi Orchestra Naţională „Valahia”. 30 Noiembrie – Prima seară de concerte de la Târgul de Crăciun Bucureşti este deschisă de Andra, cu un concert special. Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, va fi sărbătorită pe acorduri de muzică populară.

Citește și: Cântăreața, interzisă de gelozia Elenei Ceaușescu. Gestul dictatorului care i-a fost „fatal”

Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională „Valahia” şi invitatul de onoare Valentin Samfira vor interpreta melodii populare din toate zonele etnofolclorice ale ţării, la instrumente tradiţionale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiţă, nai sau taragot. Nicolae Voiculeţ va veni în faţa publicului din Piaţa Constituţiei în seara de 2 decembrie, cu un program de doine şi colinde intitulat - Sus la înaltul Cerului”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook. El a prezentat şi programul spectacolelor din Piaţa Constituţiei.

„Sâmbătă, 3 decembrie, cântecele vechi româneşti vor fi reinventate pe groove-uri de Drum’n’Bass de LUPII lui Calancea, într-un concert în care vor îmbina pasaje clasice cu elemente de folclor şi datini demult uitate pe ritmuri urbane.  Seara de 4 decembrie îi va aparţine artistului crossover Cezar Ouatu care va susţine un concert de pop-operă alături de Ascendis Choir. 

Programul artistic din minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie este completat de momente vesele aduse în Piaţa Constituţiei de trupa de copii Picii lu’ Soreasca, Butterfly Band, Ana Cebotari sau de muzica de fanfară a ansamblurilor de alămuri Armonia Brass Quintet şi Spirit Brass Quintet. De asemenea, muzica de Crăciun va răsuna în concertele mai multor ansambluri corale din România, printre care şi Corul de Copii Radio, condus de Răzvan Rădos”, a completat edilul.

De asemenea, „pentru iubitorii fotbalului, la Târgul de Crăciun Bucureşti, TVR continuă transmiterea în direct a competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, pe ecranele special amenajate pentru vizitatorii evenimentului din Piaţa Constituţiei”, a mai spus Dan.

„Meciurile vor fi difuzate în afara programului artistic. Seria spectacolelor va continua cu o seară specială de Sfântul Nicolae, marţi 6 decembrie, cu Felicia Filip în calitate de invitat special.  Programul artistic al Târgului de Crăciun Bucureşti 2022 este realizat cu sprijinul Cantus Mundi. Vă aşteptăm pe toţi ! Şi pentru că ziua aceasta este una foarte specială pentru mulţi români care poartă numele de Andrei, le urez tuturor - La mulţi ani!”, a conchis primarul general, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te