Ministrul Bode anunță că primul din cei cinci Români răniți în Bugaria a ajuns la spitalul Floreasca

DE Bianca Iosef | Actualizat: 06.08.2022 - 15:43
Ministrul de Interne, Lucian Bode- Foto: INQUAM PHOTOS

Ministrul Lucian Bode a anunţat că primul pacient dintre cei cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria a ajuns în România, la spitalul Floreasca din Bucureşti şi urmează ca şi restul pacienţilor să fie transportaţi cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri.

SHARE

Citește și: Ciucă: Un elicopter SMURD şi o echipă medicală se află deja în Bulgaria pentru preluarea răniților

„Mobilizarea  autoritătilor române în gestionarea acestui cumplit eveniment a fost una eficientă  şi profesionistă. Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, s-au pierdut vieţi. Transmit sincere condoleanţe şi putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor şi prietenilor compatrioţilor noştri care  au pierdut pe cineva drag şi apropiat. Le doresc răniţilor însănătoşire grabnică!”, a afirmat Lucian Bode, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Citește și: Raed Arafat a anunțat că românii râniți în accidentul din Bulgaria vor fi transportați în Capitală

 Acesta a mulţumit echipelor medicale şi celorlalte autorităţi din România şi din Bulgaria care s-au mobilizat urgent şi au găsit soluţii pentru a-i ajuta pe toţi cei care aveau nevoie.
 
„În astfel de momente conteaza enorm solidaritatea şi un sistem de urgenţă funcţional. Cauzele exacte ale accidentului urmează să fie stabilite de autorităţile din statul vecin”, a adăugat Bode.
 
Un accident grav a avut loc între un autocar înmatriculat în România şi o maşină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Tarnovo - Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg. Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria vor fi transportaţi, sâmbătă, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.
 
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a precizat autorităţile bulgare au informat că procesul de identificare a tuturor victimelor din accidentul de la Veliko Târnovo este încă în desfăşurare.
 
În total, 25 de persoane călătoreau cu autocarul românesc. Cei doi şoferi au fost reţinuţi. 

Ancheta va fi preluată de Serviciul Naţional de Investigaţii din Bulgaria, scrie News.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.