Alocația de creștere a copilului crește de la 1 ianuarie 2024. Acest lucru se întâmplă deoarece alocațiile se indexează cu rata inflației. Sumele sunt diferențiate pe vârste.
Copiii cu vârsta de până la 2 ani vor avea o alocație lunară de 719 de lei. Este vorba de o creștere de 87 de lei.
Citește și: Nou ajutor de la Guvern pentru românii care au copii mici. Care sunt condițiile
Aceeași sumă de 631 de lei va fi acordată și copiilor cu vârste între 3 și 18 ani, care suferă de un handicap.
Pentru copiii care au peste 2 ani și mai puțin de 18 ani, alocațiile se vor majora cu 35 de lei, ajungând astfel la 291 de lei.
Cu cât crește alocația de creștere a copilului la 1 ianuarie? Sumele sunt diferențiate pe vârste
Un proiect de ordonanță de urgență aprobat în urmă cu doi ani prevede că, începând din anul 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie a inflației.
Citește și: Un milion de români iau bani în plus din 1 ianuarie. Cine va avea salariul mărit cu 1.000 lei/lună?
Newsweek a scris că alocațiile pentru copii sunt mici printre vecinii noștri și ceva mia mair în Occident. În Italia, alocația este de 140 de euro, iar în Ungaria de 40 euro pe lună. Printre cele mai mici alocații sunt în Bulgaria cu puțin peste 20 euro pe lună.
În Italia, alocația este de 140 de euro, iar în Ungaria de 40 euro pe lună. Printre cele mai mici alocații sunt în Bulgaria cu puțin peste 20 euro pe lună.
Alocaţia are caracter universal şi este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.