Cine nu ia pensie mărită în septembrie? Ministrul muncii contrazis de pensionari. Am pierdut 800 lei

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.09.2024 - 10:52
Cine nu ia pensie mărită în septembrie? Ministrul muncii contrazis de pensionari. Am pierdut 800 lei - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
Cine nu ia pensie mărită în septembrie? Ministrul muncii contrazis de pensionari. Am pierdut 800 lei - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Cine nu ia pensie mărită în septembrie? Ministrul muncii contrazis de pensionari. Am pierdut 800 lei, spuen un pensionar care arată cuponul și cuponul pe luna septembrie cu pensia nerecalculată.

SHARE
Pensie recalculată pentru 4.750.000 de pensionari în luna septembrie. Dintre aceștia, 80% au primit creșteri în medie, de 40%.
 
Problemele birocratice au adus unii pensionari în pragul disperării. Deciziile cu pensia recalculată trebuiau trimise până în data de 29 august. dar, acest lucru NU s-a întâmplat pentru foarte mulți pensio0nari. De aceea, ei vor primi în septembrie pensia nerecalculată, cea din luna august.

Cine nu ia pensie mărită în septembrie? Ministrul muncii contrazis de pensionari. Am pierdut 800 lei

Newsweek a scris pe acest subiect arătând că persoanele care încă nu au primit decizia de recalculare, primesc în septembrie valoarea pensiei din august, a explicat un specialist.

Acesta a arătat că ”persoanele care NU au primit încă decizia de recalculare, primesc în septembrie valoarea pensiei din august”.

Citește și: Care pensionari NU iau pensie recalculată în septembrie? Vor primi cu câteva sute de lei mai puțin!

Newsweek prezintă, în acest sens, un exemplu și explcația pensionarului.
 
„Nu am primit decizia de recalculare în schimb am primit cuponul de pensie pe luna septembrie cu aceiași sumă ca și în august dar punctajul total este mai puțin cu zece puncte față de ultima decizie, atașez ultima decizie și cuponul de acuma”. Vezi foto de sus
 
Ministrul Muncii, Bucura Oprescu a spus, la RTV, că toți pensionarii și-au primit deciziile 

-Toți pensionarii primesc pensiile recalculate. E important să știe că la oficiul poștal își pot găsi decizia de recalculare. Sau la casa teritorială de pensii la care sunt arondați.

Acesta e momentul adevărului. Abia aștept să se încheie momentul la care toți pensionarii vor primi pensiile. Joi, 12 septembrie. E data când toate pensiile vor fi virate.

Cine ia bani la pensie la recalculare?

Noua lege a pensiilor îi avatantajează clar pe pensionarii care au avut mulți ani munciți. Celelalte categorii vor beneficia de ajustări ale pensiei însă în timp, iar unii deloc. 

Spre exemplu, persoanele care au primit decizii cu pensia recalculată mai mică au șansa de a primit mai mulți bani până în ianuarie 2025 când pot aduce adeverințe de la locurile de muncă pentru perioadele necontributive.

Pe larg, în LINK de mai jos.

Citește și: RECALCULARE Pensii care NU mai cresc în următorii ani pentru 200.000 de pensionari. Ce au muncit?

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te