Cât detergent de haine contrafăcut a fost descoperit într-un depozit ascuns de autorităţi

DE Florin Budescu | Actualizat: 23.02.2024 - 10:06
Cât detergent de haine contrafăcut a fost descoperit într-un depozit ascuns de autorităţi - Foto: alba24.ro

Cât detergent de haine contrafăcut a fost descoperit într-un depozit ascuns de autorităţi. Peste 100.000 de litri de detergent lichid de haine au fost găsiţi într-un depozit clandestin.

SHARE

Cât detergent de haine contrafăcut a fost descoperit într-un depozit ascuns de autorităţi. Peste 100.000 de litri de detergent lichid de haine au fost găsiţi într-un depozit clandestin, din Mureș.

Marfa era etichetată ca fiind de firmă. După o anchetă amplă și zeci de percheziții, în România și Ungaria, autorităţile au reușit să închidă fabrica ilegală.

Cât detergent de haine contrafăcut a fost descoperit într-un depozit ascuns de autorităţi

Ancheta a început în luna octombrie a anului trecut, când pe piața din Alba Iulia au apărut mai mulți detergenți de haine vânduți ca fiind de brand, dar de o calitate slabă, conform alba24.ro. Au fost percheziţii în două ţări. 

O anchetă europeană, realizată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în colaborare cu autoritățile maghiare, a dus la descoperirea unui depozit clandestin din Mureș, unde se contrafăcea detergent lichid.

Procurorii din Alba Iulia au intrat pe fir, după ce mai multe produse au fost puse la vânzare, pe raza municipiului. Ancheta a început în luna octombrie a anului 2023, iar pe 20 februarie au fost făcute mai multe percheziții.

Citeşte şi: Metoda returului folosită de un clujean i-a adus o condamnare la închisoare. Cum înșela eMAG-ul?

Este vorba despre 41 de percheziții domiciliare, efectuate concomitent, în România și în Ungaria. Cooperarea dintre cele două instituții a fost intermediată de Eurojust.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în baza schimbului reciproc de informații și a probelor administrate, pe 20 februarie au fost făcute, concomitent, atât în România, cât și în Ungaria, un număr total de 41 de percheziții domiciliare.

În ceea ce privește acțiunile realizate în România, în urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a fost descoperit pe raza jud. Mureș un depozit clandestin folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenți din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate.

Citeşte şi: Un român și-a cumpărat permis cu 500 € de la un albanez și a condus ani la rând. Nici soția nu știa

În urma punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară a fost descoperită o instalație de îmbuteliere, etichetare și ambalare detergenți lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, dar și următoarele cantități de detergenți în diferite forme, după cum urmează:

– 9.370 litri detergent lichid îmbuteliat în bidoane de 5 litri, purtând însemnele unor mărci de detergent din gama premium, cu privire la care există o suspiciune că ar fi contrafăcut;

– 98.782 litri detergent lichid în formă brută, depozitat în containere de 1.000 litri. Valoarea de piață a bunurilor mai sus menționate este de aproximativ 856.000 lei.

Miza financiară

De asemenea, cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate suma de 51.525 lei și 1.000 de euro, provenite din comercializarea produselor contrafăcute. 

La aceeași dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un suspect raportat la comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar, prev. de art. 102 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998, constând în faptele mai sus descrise.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te