Bani în plus pentru românii din Germania care au copii. Statul a decis acordarea unei subvenții pentru alocație. Suma se ridică la peste 800 de euro.
Acest lucru duce la o îmbunătățire considerabilă a situației financiare. Sumele diferă însă de la o familie la alta. Sunt anumite criterii care trebuie îndeplinite.
Bani în plus pentru românii din Germania care au copii. La cât ajunge alocația?
Cei eligibili au dreptul la 800 de euro, chiar și chiar mai mult. Acest lucru poate ușura semnificativ situația financiară a părinților.
Din 1975, părinții beneficiază de alocație pentru copii, care se plătește începând cu primul copil. În 2005, a fost adăugată alocația pentru copii pentru familiile care au un venit, dar nu pot întreține familia numai din acesta.
Citește și: Salariu mai mare pentru românii din Germania. Creștere importantă pentru cei cu venituri mici
În martie anul trecut, peste un milion de familii au beneficiat de prestația suplimentară. De la 1 ianuarie 2025 părinții au primit câte 255 de euro pentru fiecare copil.
Alocația maximă a fost majorată la 297 de euro/ lună.
Bani în plus pentru românii din Germania care au copii. La cât ajunge alocația? Decizia guvernului - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
În timp ce alocația pentru copii depinde de veniturile părinților, acest supliment este independentă de venit și este disponibilă fiecărui părinte.
Dar asta nu este tot. Anumite familii primesc o alocație suplimentară pentru copii în Germania. Numele corect pentru aceasta este alocația familială.
Citește și: Ce salarii au românii în Germania? Iată cât câștigă la 20, 30 sau 40 de ani
Numai funcționarii publici îl primesc și este destinat să ofere ajutor suplimentar. Statele federale decid individual cât supliment există pentru fiecare copil.
Pentru primul și al doilea copil, alocația familială variază între 100 și aproape 500 de euro. Pentru al treilea și al patrulea copil există între 400 și 900 de euro în statele federale individuale. Începînd cu al cincilea copil, valoarea acestui supliment crește din nou semnificativ.
De exemplu, un funcționar public care este căsătorit și are doi copii poate primi 800 de euro sau mai mult, în funcție de locul în care locuiește. Cu cât numărul copiilor este mai mare, cu atât veniturile suplimentare sunt mai mari, scrie Karlsruhe-insider.de.