Au pus-o să supervizeze paznicii căminelor de la Universitate, pentru că a sesizat nereguli

DE Florin Budescu | Actualizat: 12.01.2024 - 10:29
Au pus-o să supervizeze paznicii căminelor de la Universitate - Foto: Wikimedia/CC BY 2.5 - imagine cu caracter ilustrativ

Au pus-o să supervizeze paznicii căminelor de la Universitate, pentru că a sesizat nereguli. O angajată a Serviciului Resurse Umane-Salarizare, de la Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu, nu mai are acces la programul de salarizare.

SHARE

Au pus-o să supervizeze paznicii căminelor de la Universitate, pentru că a sesizat nereguli. O angajată a Serviciului Resurse Umane-Salarizare, de la Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu, nu mai are acces la programul de salarizare şi a fost mutată singură în birou.

Ea a fost trimisă să urmărească dacă paznicii căminelor vin la serviciu. Paznicul de cămin studenţesc stă la intrarea în imobil şi are grijă ca în acesta să intre numai studenţii.  

Au pus-o să supervizeze paznicii căminelor de la Universitate

Cristina Arseniu spune că presiunile puse pe seama ei au drept cauză sesizările formulate în timp, specifice unui avertizor de integritate.

Conducerea ULBS spune că sesizările făcute de ea nu s-au confirmat, ori nu sunt de găsit, și că schimbarea fișei postului angajatei vine ca urmare a deciziilor luate la nivel național.

De la începutul acestui an, a intrat în vigoare o reorganizare administrativă a Universității „Lucian Blaga”, din Sibiu, impusă de Ordonanța Austerității, emisă anul trecut, de către Guvernul României, conform Turnul Sfatului.

Citeşte şi: Legea privind protecţia avertizorilor în interes public trimisă spre reexaminare de către Iohannis

În cazul Cristinei Arseniu, această reorganizare a fost utilizată pentru a o reduce la tăcere, susține ea. „În vinerea de dinaintea Anului Nou, am găsit pe birou o «notă de trecere».

Nici nu există așa ceva în legislație, o astfel de denumire. Când am citit ce scrie pe acea hârtie, eu am spus că nu o semnez, deoarece, în cele din urmă, îmi modifica fișa postului, iar eu cu asta nu sunt de acord.

Și, chiar dacă este în afara legii să modifici fișa postului unui angajat, în mod unilateral, asta mi s-a întâmplat: într-o dimineață am descoperit că nu îmi mai pot exercita atribuțiile referitoare la salarizare, din cauză că mi-a fost restricționat accesul la programul de salarizare.

Citeşte şi: Un profesor universitar român face propagandă pro China și Rusia. A mers și la Summitul dictatorilor

Mai apoi, am aflat că toți colegii din birou vor fi mutați într-o altă încăpere, cu excepția mea: mie mi s-a spus să mă mut în alt birou, singură. Să mă izoleze total, probabil”.

Cristina Arseniu a încercat să evite izolarea, dar, în cele din urmă, spune că s-a văzut nevoită să o accepte: butucul ușii a fost schimbat, în vechiul birou fiind începute și lucrări de zugrăvire.

Acum merge la serviciu, într-o încăpere în care se află doar biroul său, și spune că nu are ce lucra, din moment ce accesul la programul de salarizare i-a fost interzis.

Şefă peste paznici

„Am consultat un avocat care mi-a confirmat că nu îmi pot fi schimbate sarcinile din fișa postului fără acordul meu. Am sesizat și ITM-ul, dar mi s-a răspuns că ei nu știu dacă pot veni să constate abuzurile, deoarece au puțini inspectori.

După ce am refuzat să semnez nota de trecere, a venit în birou domnul Dotcoș (directorul general administrativ al ULBS – n.r.) care mi-a răspuns că «așa s-a hotărât», când l-am întrebat de ce mi-au fost schimbate sarcinile.

Mi s-a spus că noua mea sarcină este să mă ocup de portarii căminelor Universității, să verific dacă vin la serviciu”, mai arată Cristina Arseniu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te