VIDEO Ce sumă de bani alocă MApN pentru Institutul Cantacuzino. Când se reia producția de Polidin

DE Adrian Costin | Actualizat: 01.04.2021 - 14:36
Ministrul Apărării Nicolae Ciucă a vorbit și despre reluarea producției de Polidin Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a vorbit și despre vaccinurile care vor fi produse în curând la Institutul Cantacuzino.

SHARE

"Din cele două procente alocate anual Apărării conform acordului politic naţional (...) am găsit fonduri pentru relansarea activităţii Institutului, am găsit fonduri pentru cercetare şi în contextul actual, pentru implicarea specialiştilor de aici în lupta împotriva pandemiei care ne-a afectat atât de mult vieţile", a arătat ministrul, la evenimentul de celebrare a 100 de ani de la înfiinţarea instituţiei medico-militare.

Citește și: VIDEO Interlop protestatar, săltat când trăgea de fiare: Nu plecăm până nu mutilăm un jandarm

 

El a spus că, în ceea ce priveşte relansarea activităţii institutului, cea mai dificilă etapă a fost cea a refacerii schemei de personal.

Citește și: Revoluționar anti-mască, condamnat împreună cu soția pentru că a forțat minore să se prostitueze

"Am reuşit, într-o scurtă perioadă de timp, să oprim declinul institutului şi să ne ocupăm de identificarea metodelor prin care să relansăm dezvoltarea sa, pentru a relua activităţile de cercetare şi de realizare a produselor pentru care acesta era renumit", a subliniat Ciucă.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, Institutul "Cantacuzino" cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Mare Ofiţer, cu ocazia centenarului.

"Înalta distincţie pe care aţi acordat-o ne onorează, dar ne şi motivează să continuăm şi să ducem la bun sfârşit ceea ce am început, să transformăm "Cantacuzino" într-o poveste de succes pentru români. Le vom acorda tot sprijinul financiar şi decizional pentru a relua, în perioada următoare, producţia de vaccin tetanic şi gripal, dar şi a mult-aşteptatului Polidin", a spus Nicolae Ciucă.

Institutul "Cantacuzino" a fost înfiinţat la 1 aprilie 1921, prin Înaltul Decret emis de Regele Ferdinand I, sub denumirea de Institutul de Seruri şi Vaccinuri "Dr. I. Cantacuzino". 

Institutul Cantacuzino, decorat de Iohannis

 

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, joi, Institutul "Cantacuzino" cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Mare Ofiţer cu prilejul a 100 de ani de la înfiinţare.

"Onorăm astăzi activitatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino', care, la 100 de ani de la înfiinţare, rămâne un înalt reper al cercetării medicale româneşti. (...)

Renumele de care beneficiază Institutul 'Cantacuzino', profesionalismul dumneavoastră, al celor care vă desfăşuraţi activitatea aici, vă responsabilizează şi vă conferă un rol esenţial în consolidarea încrederii cetăţenilor în vaccinare.

În semn de recunoaştere a valorii colectivului dumneavoastră de specialişti de elită ai medicinei româneşti şi a contribuţiei Institutului 'Cantacuzino' la dezvoltarea cercetării ştiinţifice medicale, astăzi, la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţare, am decorat această prestigioasă instituţie cu Ordinul 'Meritul Sanitar' în grad de Mare Ofiţer", a spus Iohannis, la ceremonia organizată cu prilejul aniversării institutului.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te