Varianta indiană amenință cu un treilea val în Marea Britanie

DE Adina Mutăr | Actualizat: 24.05.2021 - 21:38
Marea Britanie se teme de un al treilea val generat de varianta indiană/Foto: reuters

Există îngrijorări din ce în ce mai mari în Marea Britanie că varianta indiană a coronavirusului ar putea introduce un al treilea val mortal al pandemiei, pe măsură ce mutația extrem de contagioasă se răspândește în întreaga țară.

SHARE

Până la 3.400 de infecții ale mutației au fost înregistrate până acum de Public Health England (PHE), agenția guvernamentală care monitorizează răspândirea virusurilor și infecțiilor mortale.

Cazurile sunt concentrate în principal în orașul Bolton din nord, cu toate acestea, ele se răspândesc acum în zonele centrală și de sud, inclusiv în capitala Londra.

Într-un efort de a limita răspândirea, Guvernul a lansat o schemă de testare rapidă în Bolton, unde o echipă de o sută de cadre medicale merge din ușă în ușă pentru a efectua teste zilnice.

33.000 de truse de testare au fost distribuite în întregul oraș, cu mai mult de 3.400 de truse oferite în vizitele din ușă în ușă de către oficialii din domeniul sănătății publice.

Citește și

OMS: Peste 115.000 de angajaţi din sănătate și-au pierdut viața în lupta cu COVID-19 la nivel global

Medicii din Wuhan au avut COVID încă din toamna lui 2019. China a păstrat secretul

 

În plus față de accelerarea vaccinării în aceste zone, au fost introduse teste îmbunătățite și urmărirea contactelor pentru a observa și a preveni răspândirea acesteia.

Cunoscută și sub numele de B.1.617.2, varianta indiană, conform PHE, este mai transmisibilă decât „varianta Kent”, care a apărut în Marea Britanie anul trecut și a devenit tulpina dominantă din țară.

Mutația indiană tinde să devină varianta dominantă în cazul în care infecțiile vor continua să crească în acest ritm.

Vaccinurile AstraZeneca și Pfizer oferă protecție față de boala severă cauzată de varianta indiană

Un studiu realizat de PHE sâmbătă a dezvăluit că vaccinurile Oxford / AstraZeneca și BioNTech oferă o protecție semnificativă împotriva variantei indiene a coronavirusului, existând speranța că un program de vaccinare accelerat ar putea reduce răspândirea acestuia.

„Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost 88% eficient împotriva bolii simptomatice din varianta B.1.617.2 la două săptămâni după a doua doză, comparativ cu 93% eficacitate față de varianta B.1.1.7. Două doze de vaccin AstraZeneca au fost eficiente la 60% împotriva bolilor simptomatice din varianta B.1.617.2, comparativ cu 66% eficacitate față de varianta B.1.1.7 ", a comunicat PHE.

Ambele vaccinuri au fost 33% eficiente împotriva bolilor simptomatice de la B.1.617.2, la trei săptămâni după prima doză, comparativ cu aproximativ 50% eficacitate împotriva variantei B.1.1.7.

Studiul a avut loc în perioada 5 aprilie - 16 mai și a testat toate grupele de vârstă din Marea Britanie.

Aproximativ 1.054 care au contractat varianta indiană au fost studiați și au constatat că ambele vaccinuri ofereau o protecție semnificativă împotriva tulpinii mortale. Vaccinurile au oferit, de asemenea, niveluri chiar mai ridicate de eficacitate împotriva altor variante.

Duminică, s-a înregistrat o creștere a infecțiilor de 11,3% în comparație cu săptămâna precedentă.

Peste 37 de milioane de persoane au fost vaccinate cu prima doză, peste 22 de milioane de persoane primind acum a doua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te