Vaccinarea în Parlament: unii etuziasmați, alții sceptici. Ghiță (PSD): Informațiile nu sunt sigure

DE Miruna Moldoveanu | 17.03.2021 - 17:03
Deputatul PSD Daniel Ghiță susține că informațiile nu sunt sigure pentru el/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Parlamentarii români nu s-au grăbit să se imunizeze împotriva COVID, deși se aflau printre cei incluși în etapa a doua a campaniei naționale. Unii dintre aceștia nu cred în beneficiile vaccinării și susțin că informațiile nu sunt sigure.

SHARE

Cunoscut pentru luările sale de poziție împotriva purtării măștii, deputatul PSD Daniel Ghiță este sceptic și în privința vaccinării. Și nu este singurul.

Daniel Ghiță, deputat PSD: „Mă gândesc în continuare la partea de a mă vaccina, pentru că informațiile nu au fost sigure și convingătoare pentru mine.”

Citește și: Harry a vorbit cu William și cu tatăl lor, Prințul Charles, după declarațiile lui Meghan

Sorin Mateescu, senator AUR: „Am o rezervă. Nu că nu m-aș vaccina, dar e testat foarte puțin și eu de meserie sunt jurist și vreau să mă conving că e testat și nu are reacții adverse.”

Alții sunt însă nerăbdători să fie imunizați și nu au preferințe în privința serului cu care ar urma să fie injectați.

Un deputat PSD susține că informațiile despre vaccinare nu sunt sigure pentru el

Irinel Darău, senator USR PLUS: „M-am înscris și eu pe o listă de așteptare, am așteptat să mă programeze instituția se pare că nu s-a întâmplat. (R: Ați avea vreo rezervă în a vă vaccina cu Astra?) Nu, chiar sunt pe lista de așteptare a unui centru unde se vaccinează cu AstraZeneca.”

Părerile sunt, însă, împărțite. Sunt parlamentari care au rețineri și ar prefera să se vaccineze doar cu Pfizer/BioNTech sau Moderna.

Citește și: Colecția de filme capitaliste a lui Ceaușescu, descoperită la Buftea: Borsalino, Mad Max și Ben-Hur

Rodica Nassar, deputat PSD: „În condițiile actuale aș prefera un alt vaccin decât AstraZeneca. Poate după ce studiile ne arată că e un vaccin bun și că au fost accidente nefericite.

Printre aleși se numără și medici care au fost printre primii vaccinați. În rândul acestora opțiunea pentru imunizare este categorică.

Parlamentarii au fost încurajați să se vaccineze în circumscripțiile în care au fost aleși pentru a oferi un exemplu comunităților din care fac parte, potrivit Digi24.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.