Spitalul Modular de la Leţcani pentru pacienți COVID, operaționalizat cu management MApN

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 08.10.2021 - 17:28
Spitalul Modular de la Leţcani pentru pacienți COVID, operaționalizat cu management MApN. / Foto: libertatea.ro

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că o echipă de 25 de medici, asistenţi medicali, și brancardieri va prelua de sâmbătă, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, managementul Spitalului Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi.

SHARE

Totodată, ministrul Apărării Naţionale a dispus măsuri de creştere a capacităţii de acţiune pentru prevenirea şi combaterii îmbolnăvirilor cu COVID-19 şi de vaccinare a populaţiei la nivel naţional.

Astfel, Forţele Aeriene Române vor pune la dispoziţie capabilităţile de transport aerian necesare, adaptate pentru transport pacienţi sau materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, care vor putea efectua, la solicitare, în cel mai scurt timp, misiuni în ţară sau în străinătate.

Citește și: Spitalul COVID mobil de la Iași, tras pe linie moartă. A costat 14 milioane de euro, nu a funcționat

Toate cele 11 spitale militare şi cele trei unităţi sanitare mobile din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara îşi vor extinde gradual capacitatea de tratare a pacienţilor cu COVID-19 pentru forme uşoare, medii sau severe.

În acelaşi timp, reţeaua sanitară proprie a MApN continuă să asigure zilnic 34 de fluxuri de vaccinare cu Pfizer şi Moderna, în cele 11 spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, la care se adaugă Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "Gl. Aviator Victor Atanasiu", Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) "Acad. Ştefan Milcu" din Bucureşti.

Citește și: PSD Dâmboviţa: Guvernul a împărţit bani doar la localităţi conduse de primari ai PNL

Suplimentar, începând de luni, în cadrul centrelor care funcţionează în spitalele militare din Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara va fi înfiinţat şi câte un flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson, iar în Bucureşti va funcţiona, de la aceeaşi dată, un flux cu acest vaccin la CMDTA "Acad. Ştefan Milcu", din Strada Profesor Grigore Cobălcescu 26. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.