Vaccinarea la nivel global a progresat într-un ritm constant timp de trei luni: nivelul de şase miliarde de doze injectate a fost atins în 29 de zile, după al patrulea şi al cincilea miliard atinse în 30 şi respectiv 26 de zile.
În momentul lansării primelor campanii de vaccinare, primul miliard de doze administrate a fost atins în aproximativ 140 de zile.
Citește și: Vaccinații anti-COVID pot câștiga până la 1.000.000 de lei, în cadrul loteriei lansate de autorități
Cu 2,18 miliarde de vaccinuri administrate, China concentrează aproape patru din zece doze administrate la nivel mondial, urmată de India (826,5 milioane) şi Statele Unite (386,8 milioane).
Însă, raportat la populaţie, şi în rândul ţărilor cu peste un milion de locuitori, Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt campioanele vaccinării: ele au administrat 198 de doze la 100 de locuitori şi peste 81% din populaţia lor este complet vaccinată. Ele sunt urmate de Uruguay (175 doze la 100 de locuitori), Israel (171), Cuba (163), Qatar (162) şi Portugalia (154).
Majoritatea acestor ţări au vaccinat complet o mare majoritate a populaţiei lor. Unele, precum Emiratele Arabe Unite, Israel şi Uruguay au început chiar să administreze o a treia doză, cu scopul de a prelungi imunizarea persoanelor complet vaccinate.
Burundi, Eritreea și Coreea de Nord nu şi-au început încă campaniile de vaccinare
Majoritatea ţărilor sărace au început, de asemenea, să-şi vaccineze populaţia, în principal datorită mecanismului global de distribuţie de vaccinuri COVAX (OMS, alianţa Gavi şi coaliţia Cepi), însă rămân în continuare mari inegalităţi în ceea ce priveşte accesul la vaccinuri.
Trei ţări nu şi-au început încă campania de vaccinare anti-COVID: Burundi şi Eritreea în Africa de Est, şi Coreea de Nord în Asia.