Penurie de medicamente pentru diabet declanșată de cei care vor să slăbească. Lipsesc din farmacii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.09.2023 - 10:58
Oamenii caută metode ușoare pentru a slăbi fără efort Foto: pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Diabeticii nu mai găsesc medicamentele din tratamentul lor din cauza celor care nu au această afecțiune dar au golit farmaciile de un produs care ajută la slăbit. Este vorba despre doze injectabile preumplute care mai nou se vând la negru pe internet.

SHARE

În România se poate achiziționa doar pe bază de rețetă însă aceste medicamente se găsesc la vânzare, la negru și pe internet. 

Cu toate acestea, cei care au într-adevăr nevoie ajung greu la ele pentru că ”la liber” sunt costisitoare. Pe de altă parte, nimeni nu poate garanta că aceste injecții slăbesc cu adevărat. Unii utilizatori au povestit pe rețelele de socializare că de fapt s-au mai îngrășat după ce și-au administrat dozele. 

În plus au și efecte secundare destul de agresive, uneori, cum ar fi stările de greață, constipația, amețeli și multe altele. 

Penurie de medicamente pentru diabet declanșată de cei care vor să slăbească. Elon Musk și Jeremy Clarkson au folosit

Un pensionar în vârstă de 79 de ani a povestit că a rămas fără medicamentele pentru diabet , după ce acestea au fost cumpărate din farmacii de oameni disperați să slăbească.

John Noble locuiește în Livingston și i s-a prescris semaglutidă, denumită Ozempic, în urmă cu doi ani  pentru a-și controla diabetul de tip 2.

Citește și: Un tânăr de 16 ani a slăbit de la 100 la 46 de kg cu un tratament naturist. Inima abia îi mai bătea

Dar medicul său de familie i-a spus acum că nu își va primi rețeta până în 2024, din cauza creșterii cererii pentru acest medicament.

Ozempic ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet. Dar a fost, de asemenea, prezentat drept un medicament de slăbit „miracol” de către celebrități precum Elon Musk și Jeremy Clarkson , ceea ce a declanșat zgomotul de a pune mâna pe el, scrie Daily mail.

Drept urmare, rezervele globale de semaglutidă au scăzut, ceea ce a determinat șefii din sănătate publică să avertizeze că viața pacienților cu diabet zaharat este în pericol.

Profesioniştii din domeniul sănătăţii au fost anunţaţi cu privire la această problemă de aprovizionare şi unele guverne fac eforturi ca diabeticii să aibă în continuare acces la tratamentul lor.

Ce efecte adverse are Ozempic

Semaglutida, care este administrată prin injecție, funcționează prin imitarea acțiunilor hormonului natural GLP-1, care este eliberat în intestin după masă. 

Pe lângă faptul că îi spune pancreasului să producă mai multă insulină, GLP-1 îi spune creierului că utilizatorii se simt plini. 

Dar, ca toate medicamentele, semaglutida declanșează efecte secundare. Utilizatorii s-au plâns de obicei de greață, constipație și diaree. 

Lipsa exercițiilor fizice, combinată cu diete nesănătoase, a fost învinuită pentru epidemia de obezitate în creștere în Europa și în lume.

Citește și: Medicament prescris doar diabeticilor, cumpărat la negru de pe Internet pentru slăbit. Preț dublu

Și mai este ceva. Cei care doresc să slăbească cu acest medicament ar trebui să știe că nu toate organismele reacționează la Ozempic. Sunt multe persoane care spun că nu văd niciun efect benefic de pe urma tratamentului. 

La noi, pe Internet, Ozempic se găsește la negru la prețuri de peste 1.000 de lei cutia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te