Ministrul Sănătății: falsul medic italian a primit parafa românească „din milă”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.02.2019 - 16:06
Matteo Politi a fost prins în timp ce încerca să fugă din țară

Sorina Pintea a declarat că funcţionara de la Direcția de Sănătate Publică București care i-a dat parafa falsului medic italian și-ar fi justificat gestul prin faptul că a dat parafa „din milă". Matteo Politi a fost prins astăzi în timp ce încerca să fugă din ţară.

SHARE

„Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă - aşa a răspuns! N-am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…", a declarat Sorina Pintea, la Europa FM.

Ministrul Sănătății spune că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obține drept de liberă practică în România.

Primul, depunerea actelor doveditoare privind studiile, a fost făcut două luni mai târziu, în timp ce a doua etapă – la Colegiul Medicilor -a fost sărită.

Însă, Matteo Politi a avut grijă să-și facă o asigurare malpraxis.

Întrebată cine ar trebui să-și asume răspunderea pentru cele întâmplate, Sorina Pintea a răspuns la Europa FM:„Eu spun că instituțiile statului. Și îmi asum ceea ce spun. Pentru că un funcționar a eliberat un document care, teoretic, trebuia să fie ultimul dintr-un lanț. Probabil că cei care au văzut acel document s-au gândit că are în spate altceva. S-au gândit prost. Am început cu instituțiile statului – o direcție de sănătate … un funcționar care a greșit, apoi instituțiile private care au privit superficial – și privesc în continuare superficial unele asptecte … și aici nu mă refer la toate instituțiile private, că sunt și oameni serioși pe lumea asta.”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţă că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicala, precizând că a fost demarată o anchetă internă privin verificarea modului în care a fost eliberată.

Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.