„Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă - aşa a răspuns! N-am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…", a declarat Sorina Pintea, la Europa FM.
Ministrul Sănătății spune că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obține drept de liberă practică în România.
Primul, depunerea actelor doveditoare privind studiile, a fost făcut două luni mai târziu, în timp ce a doua etapă – la Colegiul Medicilor -a fost sărită.
Însă, Matteo Politi a avut grijă să-și facă o asigurare malpraxis.
Întrebată cine ar trebui să-și asume răspunderea pentru cele întâmplate, Sorina Pintea a răspuns la Europa FM:„Eu spun că instituțiile statului. Și îmi asum ceea ce spun. Pentru că un funcționar a eliberat un document care, teoretic, trebuia să fie ultimul dintr-un lanț. Probabil că cei care au văzut acel document s-au gândit că are în spate altceva. S-au gândit prost. Am început cu instituțiile statului – o direcție de sănătate … un funcționar care a greșit, apoi instituțiile private care au privit superficial – și privesc în continuare superficial unele asptecte … și aici nu mă refer la toate instituțiile private, că sunt și oameni serioși pe lumea asta.”
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţă că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicala, precizând că a fost demarată o anchetă internă privin verificarea modului în care a fost eliberată.
Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.