Medicii, printre cei mai sceptici în privința vaccinării, în Bulgaria

DE Edi Neagu | 23.06.2021 - 09:17
Medicii bulgari, cei mai sceptici în privința vaccinării din Europa. FOTO: Pexels.com

Doar aproximativ 20% dintre medicii din Bulgaria s-au vaccinat împotriva Covid-19. Este cea mai mică rată de vaccinare din Europa, în rândul medicilor, spun specialiștii.

SHARE
Coordonatorul laboratorului din cadrul Universităţii din Berna, dr. Asparuh Iliev, a precizat că medicii din Bulgaria se numără printre principalii sceptici cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19, relatează BNR, potrivit Rador, citat de Hotnews.ro.
"Uniunea Medicilor din Bulgaria (BLS) trebuie să-şi strângă rândurile. Este inadmisibil ca printre medici să existe doar 20% de persoane vaccinate. Este foarte trist şi suntem campioni în acest sens. Nu am nicio explicaţie şi pentru mine este ciudat acest lucru", a comentat Iliev.
 
 
În ceea ce priveşte cercetările recente efectuate de un laborator din Bulgaria asupra anticorpilor după infectarea cu virusul SARS-CoV-2, care arată că 43% din populaţia bulgară a avut contact cu coronavirusul, Iliev a menţionat că nu se poate conta pe astfel de date. Potrivit specialistului, studiul ar trebui să cuprindă persoanele care nu au apelat la laborator din cauza suspiciunilor că sunt bolnave sau au o altă problemă de sănătate. Numărul ascuns al celor care au contractat virusul poate fi stabilit din probe aleatorii de la persoane care nici măcar nu au ştiut că sunt bolnave.
 
 
Expertul bulgar şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că procentul de 43% este "nerealist de mare" şi ar putea fi folosit de mulţi dintre cei care vor să susţină ideea că nu sunt necesare mai multe măsuri şi că vaccinarea este mai mult decât suficientă.
"Mă tem foarte mult că viitoarele alegeri ne vor pune în situaţia ca anumite partide care folosesc conceptul şi strategia anti-COVID şi anti-vaccin ca bază a campaniei lor electorale să aibă o abordare destul de neserioasă a bolii, iar acest lucru va fi o problemă la toamnă şi iarnă. Pentru ca rezultatul să fie reprezentativ, este necesar să fie studiat un anumit număr de persoane din toate regiunile ţării. Pentru a şti cu adevărat cât de mult suntem ameninţaţi de următorul val, este necesar ca acest studiu să fie realizat conform tuturor regulilor", a adăugat Asparuh Iliev.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.