Germania, Portugalia și Finlanda vor adopta noi interdicţii de călătorie

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 29.01.2021 - 18:45
Controale pe aeroportul Frankfurt pe Main. Foto DW

Deja de săptămâna viitoare ar putea intra în vigoare restricţii masive privind cursele de zbor având ca destinaţie Germania, potrivit ziarului de mare tiraj „Bild",

SHARE

Astfel, s-ar putea să nu li se mai permită aterizarea pe aeroporturile germane avioanelor din aşa-numite ţări de risc - ţări în care se răspândesc infectările cu noi variante ale coronavirusului, după ce acesta a suferit mutaţii.

Între aceste ţări se numără Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia şi Portugalia. Ar fi posibil ca în această categorie să fie incluse şi Olanda şi Danemarca, apreciază cotidianul „Bild". 

Experţii pregătesc în momentul de faţă o reglementare privind restricţiile de călătorie, a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului federal de Interne de la Berlin, fără a oferi detalii. Decizia urmează a fi comunicată vineri. 

Şi săptămânalul „Der Spiegel" îşi opreşte atenţia asupra acestui subiect, estimând că cetăţenii germani nu vor fi vizaţi de noile reglementări. Vor exista totodată excepţii pentru navetişti şi diplomaţi, mai scrie „Der Spiegel". 

 
Nici în prezent, călătorii provenind din regiuni de risc, sub aspect pandemic, nu pot intra în Germania decât prezentând un test negativ pentru coronavirus. În cazul călătoriilor cu avionul, companiile de zbor sunt obligate să verifice aceste documente în rândul pasagerilor înaintea decolării.

În categoria „regiuni de risc" se încadrează ţările în care rata de incidenţă este de peste 200 de noi infectări la 100.000 de locuitori în decurs de şapte zile, precum şi cele în care se răspândesc rapid mutaţiile SARS-CoV-2. Lista cu aceste ţări se găseşte pe site-ul Institutului Robert Koch (RKI).

Nu doar Germania ia măsuri

Şi alte ţări iau astfel de măsuri pentru a frâna răspândirea virusului. Portugalia, de pildă, a sistat miercuri numeroase legături de zbor cu Brazlia, ţară în care au fost depistate mutaţii ale coronavirusului. Norvegia a anunţat că îşi va închide, în noaptea de joi spre vineri, graniţa pentru cetăţenii din mai toate celelalte ţări.

Finlanda interzice toate zborurile care nu sunt neapărat necesare. Iar în Marea Britanie, cetăţenii britanici care se întorc din regiuni de risc sunt obligaţi să intre pentru zece zile în carantină, cazaţi fiind într-un hotel supravegheat de autorităţi, după cum a anunţat Priti Patel, şefa departamentului Interne în guvernul Johnson.

Persoanele care sosesc din aceste ţări şi nu deţin cetăţenia britanică oricum nu au voie să intre pe teritorul Marii Britanii. 

Independent de decizia care se va lua la nivelul UE, Germania va decide până vineri, după cum a informat ministrul german de Interne, Horst Seehofer, interdicţii de călătorie pentru cetăţenii ţărilor în care noile variante de SARS-CoV-2 se răspândesc în prezent cu rapiditate. 

„Trebuie să adoptăm măsuri preventive", a declarat, în context, Seehofer. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te