Fostul secretar de stat în MS Andreea Moldovan: Am apreciat mult că nu am fost condiționată politic

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.04.2021 - 10:37
Fostul secretar de stat în MS Andreea Moldovan. / Foto: INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu

Andreea Moldovan, secretarul de stat demis de la Ministerul Sănătății, a declarat că a apreciat că nu a fost condiționată politic și a explicat că ordinul privind noile criterii de carantină „a fost agreat în două ședințe, inclusiv cu reprezentanți INSP și Raed Arafat”.

SHARE

„Am apreciat mult că nu am fost condiționată politic. Pentru mine a fost extrem de important, venind din sistem să știu ce se întâmplă acolo, știind problemele, să încerc să le rezolv. Am regretul că erau niște ordine care trebuiau să iasă mai departe. Mai aveam și testarea în farmacii și alte proiecte, sper să fie continuate, pentru că sunt proiecte bune”, a afirmat fostul secretar de stat în MS. 

Citește și: Bilanțul lui Vlad Voiculescu la MS: „Am avut un mandat de 113 zile de ciocniri între mentalităţi”


Schimbarea criteriilor de carantină, discutată două zile, inclusiv șefa INSP Adriana Pistol și Raed Arafat

În ceea ce privește ordinul pentru schimbarea criteriilor de carantină, Andreea Moldovan a explicat că „s-a discutat în 2 zile succesive ordinul, într-o companie mai mult decât selectă, inclusiv șefa INSP Adriana Pistol și Raed Arafat, forma a fost agreată de toata lumea. Nu am lucrat de capul meu, a fost o muncă de echipă”.

„A fost o discuție de 3-4 ore, s-a revenit a doua zi cu clarificări, astfel încât forma finală a fost agreată de toată lumea la minister şi în grupul tehnico-ştiinţific", a mai spus Andreea Moldovan, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament, alături de Vlad Voiculescu.

Citește și: O seară fierbinte: ambasadorul rus la Londra, convocat; trei diplomați ruși, expulzați din Polonia

„Ordinul pentru carantinare a fost un pretext. Nu era necesar un aviz CNSU (așa cum a afirmat Florin Cîțu), au fost 2 zile de dezbateri, au fost decizii. (Întrebare: Premierul știa despre acest ordin?) Ordinul stabilește date precum numărul de paturi libere de ATI, și erau niște recomandări, care nu am văzut să fie combătute de nimeni. Nu a fost altceva decât un pretext”, a spus Voiculescu în cadrul conferinței de presă de vineri dimineața.

Reamintim că în seara de dinaintea demiterilor de la Ministerul Sănătății, un ordin elaborat de Ministerul Sănătății introducea noi criterii pentru instituirea carantinei în localități.

Astfel, pe lângă rata de incidență a cazurilor Covid-19, urma a se lua în calcul și nivelul de testare, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Ludovic Orban a spus de ordinul în cauză că „este picătura care a umplut paharul” și a dus la demiterea ministrului Vlad Voiculescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te