Europarlamentarul Dan Motreanu: CE, contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID

DE Alexandru Pop | 29.08.2020 - 10:22

"Primele 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19", a anunțat europarlamentarul Dan Motreanu, referindu-se la semnarea oficială, de către Comisia Europeană, a primului contract pentru achiziționarea dozelor de vaccin.

SHARE

"Comisia Europeană a semnat oficial primul contract pentru achiziționarea primelor 300 de milioane de doze de vaccin împotriva #COVID19.

Contractul va permite achiziționarea vaccinului pentru toate statele membre UE, precum și donarea acestuia către țările cu venituri mici și medii sau redirecționarea către alte țări europene.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Negocierile noastre au acum rezultate clare: un prim contract semnat prin care se concretizează angajamentul nostru de a asigura un portofoliu diversificat de vaccinuri pentru a proteja sănătatea cetățenilor noștri. Semnarea – care a fost posibilă datorită activităților prealabile importante desfășurate de Franța, Germania, Italia și Țările de Jos – va asigura faptul că vaccinul, dacă se va dovedi eficient și sigur, va fi livrat tuturor statelor membre. Ne așteptăm să anunțăm foarte rapid alte acorduri cu alți producători de vaccinuri.”

Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene, a declarat: „Comisia lucrează non-stop pentru a pune la dispoziția cetățenilor UE un vaccin sigur și eficace împotriva COVID-19 cât mai rapid posibil. Intrarea în vigoare a contractului cu AstraZeneca este un pas important în acest sens. Aștept cu nerăbdare să îmbogățesc portofoliul nostru de potențiale vaccinuri datorită contractelor cu alte companii farmaceutice și colaborării cu parteneri internaționali pentru un acces universal și echitabil la vaccinare.”

Vaccinul pentru care a fost semnat contractul este testat deja în cadrul unor trialuri clinice de fază II/III de mare amploare, în urma unor rezultate promițătoare obținute în studii de fază I/II privind siguranța și imunogenitatea.", a arătat Dan Motreanu pe Facebook.

Detalii, a mai scris europarlamentarul, pot fi găsite pe site-ul Comisiei Europene. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.