Una dintre persoanele vaccinate, din Suceava, contactată de Libertatea , susține că se simte bine după vaccin.
„Am auzit știrea despre problemele cu vaccinul și am decis să verific adeverința eliberată și am constatat că am fost vaccinată cu o doză din lotul care a ajuns și în Italia. M-am vaccinat la un centru din Suceava pe 20 februarie și sunt programată pentru rapel pe 17 aprilie. În ziua vaccinării nu am avut nicio problemă, a doua zi, o mică stare neplăcută și o febră mică de 37,5. Fetița mea s-a vaccinat și ea în aceeași zi, și ea a avut aceeași stare. Am dat mai mult vina pe vreme. Nu am emoții, abia aștept și rapelul" , a declarat aceasta.
Interlopi de Fb. Vali Nebunu, bătaie online cu Romi Neguș: Ai două meciuri și ai luat patru bătăi
Oprirea temmporară a vaccinului AstraZeneca
Și ȘtirileProTV au relatat că lotul a fost folosit în România.
Mai multe țări europene au oprit temporar administrarea vaccinului AstraZeneca. Cele mai multe pe un lot, ABV5300, care nu a fost administrat în România, după cum au anunțat până acum autoritățile române.
Austria, Danemarca, Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg și-au oprit vaccinarea după efecte secundare apărute la cei vaccinați cu doze din lotul ABV5300.
Italia a oprit temporar vaccinarea după ce doi oameni vaccinați cu doze din alt lot, ABV2856, au murit.
Citește și
Valeriu Gheorghiţă: România nu a primit doze din lotul AstraZeneca care ridică suspiciuni în UE
Zeci de profesori din Arad au renunțat la vaccinare după ce li s-a propus serul AstraZeneca
Specialiști citați de presa internațională spun că e foarte puțin probabil ca efectele secundare să aibă legătură cu un lot sau altul, numai că țările își iau măsuri de precauție.
Libertatea a intrat în posesia a două adeverințe de vaccinare în care apare lotul oprit de italieni – cel cu seria ABV2856, cu care au fost vaccinați locuitori din Suceava.
La toate firmele care au produs vaccinul anti-Covid, trasabilitatea nu este pe fiolă, ci pe lot.