Ce faci dacă te prinde războiul acasă, la școală, la serviciu. Cum protejați animalele de companie

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.03.2022 - 11:17
Ce faci dacă te prinde războiul acasă, la școală, la serviciu. Cum protejați animalele de companie / Start.edu
Ce faci dacă te prinde războiul acasă, la școală, la serviciu. Cum protejați animalele de companie / Start.edu

Un document foarte detaliat a fost publicat de autorități pentru ca populația să se poată descurca în cazul unei situații de urgență. Sunt simulate mai multe situații posibile în funcție de locație.

SHARE

 

Documentul a fost elaborat de către autoritățile americane și vizează mai multe simulări pentru a fi pregătit în cazul unei situații de urgență: un conflict armat, atac nuclear dar și o mare inudație.

DACĂ TE AFLI ACASĂ. CUM PROCEDEZI

Înaintea unei situaţii de urgenţă, decideţi care este cea mai sigură cameră din locuinţa dumneavoastră dacă trebuie să rămâneţi.

 Camera trebuie să fie în interiorul locuinţei. Alegeţi o cameră cu câteva ferestre şi uşi. Sunt câteva lucruri de reţinut, printre care:

- trebuie să existe suficient spaţiu în cameră pentru toţi membri familiei şi animalele de casă; - uşile exterioare ale locuinţei trebuie blocate. În situaţiile de urgenţă cu substanţe otrăvitoare în aer, va trebui să etanşaţi camera cât mai bine. Aceasta înseamnă:

- închiderea ferestrelor, gurilor de aerisire şi hornurilor;

Citește și: Rușii au început să se bată pentru mâncare în magazinele care sunt aproape goale

- oprirea aerului condiţionat, a sistemelor de încălzire cu tiraj forţat, a ventilatoarelor de evacuare şi a uscătoarelor de haine;

- dacă sunteţi sfătuit, etanşaţi uşile şi gurile de aerisire cu folii de material plastic rezistente şi bandă rezistentă;

Citește și: Cu ce fugi de acasă în caz de război: 3 litri apă, baton energetic, bandaj, foarfece. LISTA COMPLETĂ

- păstraţi rezervele pentru cazuri de urgenţă în această cameră; u urmăriţi televizorul sau ascultaţi informaţiile la radioul cu baterii.

TRUSA PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

Dacă apare o situaţie de urgenţă, nu veţi putea lua alimente şi apă pe multe zile sau săptămâni, iar curentul electric se poate întrerupe. Încercaţi să aveţi alimente şi apă proaspătă pe trei zile pentru fiecare persoană din planul dumneavoastră.

Trebuie să aveţi 2 litri apă pentru fiecare persoană pe zi. Dacă dispuneţi de spaţiu, trebuie să stocaţi apă de băut pentru trei săptămâni pentru fiecare persoană.

Citește și: Marina rusă a scufundat o navă panameză în Marea Neagră. Alte două, sub acelasi pavilion, atacate

Dar alimentele şi apa nu sunt singurele lucruri pe care trebuie să le aveţi la îndemână. Următoarele articole trebuie să facă parte din trusa de rezervă pentru cazuri de urgenţă.  - Trusa de rezervă trebuie păstrată într-un recipient care poate fi uşor transportat în cazul în care trebuie să părăsiţi locuinţa.

Puteţi folosi o sacoşă mare, un recipient de plastic sau un coş cu capac.

Rezervele de bază

- Aparat de radio cu baterii

- Lanternă

- Baterii de rezervă pentru radio şi lanternă

- Medicamentele prescrise

- Trusă medicală de prim ajutor

Rezervele din maşină

Păstraţi tot timpul o trusă de rezervă portabilă pentru cazuri de urgenţă în maşină. În plus, trebuie să includeţi şi o trusă de rezervă personală conţinând:

Apă

 Câteva conserve cu alimente şi un deschizător de conserve manual

 Un sac de dormit sau o pătură suplimentară  

Bani suplimentari

 Rezerve pentru trusa medicală de prim ajutor

 

SITUAȚIA DE URGENȚĂ LA ȘCOALĂ

Multe unităţi şcolare au propriile planuri pentru situaţii de urgenţă. Oficialităţile de la şcoala copilului dumneavoastră trebuie să deţină informaţiile de contact actualizate ale dumneavoastră şi ale altui membru al familiei. Asiguraţi-vă că acestea deţin numerele de telefon actualizate de la serviciu, de acasă şi numărul de telefon mobil. Oferiţi-le adresa dumneavoastră de e-mail, dacă aveţi una.

Este important să întrebaţi profesorul copilului dumneavoastră sau directorul, cum vor contacta persoanele responsabile părinţii în cazul unei situaţii de urgenţă. De asemenea, trebuie să ştiţi ce acţiuni vor fi întreprinse pentru protecţia copiilor.

 Printre întrebările pe care le puteţi pune se numără:

- Cum mă veţi contacta dacă apare o situaţie de urgenţă?

- Faceţi cu regularitate exerciţii de protecţie pentru cazuri de incendii, cutremur, tornadă şi atacuri teroriste?

- Există suficientă apă şi alimente depozitate la şcoală pentru toţi copiii?

- Ce rezerve medicale pentru primul ajutor există la şcoală?

- Sunt pregătiţi profesorii şi administratorii pentru improvizarea imediată a unui adăpost? u

- Aveţi un plan pentru separarea acelor elevi care au fost expuşi substanţelor chimice, bacteriilor sau virusurilor de ceilalţi elevi?

- Unde vor fi duşi elevii dacă şcoala trebuie evacuată?

PLANIFICAREA ÎN CAZ CĂ EȘTI LA SERVICIU

Angajatorul dumneavoastră poate avea un plan de evacuare a clădirii. Unele companii practică cu regularitate exerciţii de evacuare în caz de urgenţă. Trebuie să existe un loc în afara clădirii în care toată lumea să se adune. Nu vă bazaţi exclusiv pe angajator. Păstraţi propriile rezerve de apă proaspătă şi alimente conservate la birou sau în dulapul dumneavoastră.

O lanternă şi un aparat radio cu baterii pot fi, de asemenea, utile. Toată lumea trebuie să aibă un rând de haine de schimb la serviciu. Trebuie inclusă şi o pereche de pantofi comozi sau de cizme.

PREGĂTIREA ANIMALELOR DE COMPANIE

Asiguraţi-vă că animalele de casă au etichete de identificare şi sunt vaccinate la zi. Dacă trebuie să părăsiţi locuinţa, luaţi cu dumneavoastră animalul de casă, dacă este posibil. Puteţi planifica acest lucru făcând o trusă de rezervă pentru animalul de casă care să conţină alimente, apă şi medicamente suplimentare. Poate fi important să aveţi şi o cuşcă de transport şi o lesă. În cazul pisicilor, nu uitaţi să includeţi şi un aşternut suplimenta

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te