Beneficiile ochelarilor de lumină albastră – Iată de ce merită să-i folosești!

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 12.07.2021 - 14:22

În prezent, toată lumea poate beneficia de avantajele oferite de purtarea ochelarilor de calculator.

SHARE

Aceștia protejează ochii de lumina albastră nocivă emisă de ecranele dispozitivelor, indiferent că este vorba de laptop, smartphone sau televizor.

Ochelarii de calculator au filtru care blochează lumina albastră și care oferă mai multe avantaje:

·  Au proprietăți optice bune, sunt ideali pentru lucrul la calculator, atunci când privești ecranul mult timp

· Prin folosirea lor, vederea va rămâne clară, fără a apărea oboseala oculară

· Prin intermediul filtrului se va elimina strălucirea și reflexiile luminoase

· Pot avea și funcții suplimentare (acoperire anti-zgârieturi, acoperire anti-reflex, protecție pentru întreținere ușoară, protecție împotriva razelor ultraviolete) și lentile polarizate.

Alte beneficii oferite de ochelarii de lumină albastră:

· Ajută ochii să se relaxeze, previn oboseala oculară și durerile de cap

· Ciclul de somn nu mai este afectat de lumina albastră, melatonina este produsă în mod normal, astfel somnul va fi mai bun și de calitate

· Reduc tensiunea oculară, uscăciunea ochilor și îmbunătățesc acuitatea vizuală

· Scad riscul de sindrom de vedere computerizată (CVS)

·  Te ajută să-ți menții focalizarea mai bine, chiar și atunci când lucrezi multe ore la computer

·  Ochii se simt mai energici, nu mai sunt uscați sau iritați

· Reduc riscul de migrene, cefalee sau dureri de cap

· Ajută în menținerea concentrării și a productivității muncii.

Dacă dorești, poți răsfoi mai multe informații despre ochelari de calculator, despre modul cum protejează ochii de efectele nocive ale luminii albastre.

Și copiii au nevoie de ochelari de calculator, mai ales că au acces zi de zi la dispozitivele digitale, atât în scop educațional, cât și pentru divertisment. Statisticile arată că foarte mulți copii de 8-12 ani stau în medie 4-5 ore în fiecare zi pe computer, smartphone sau alte dispozitive digitale.

Copiii din ziua de azi adoră tehnologia și de aceea, părinților le vine foarte greu să le reducă timpul de ecranare. Pentru a le proteja vederea, ei le pot cumpăra copiilor ochelari cu filtru de protecție împotriva luminii albastre, care mențin sănătatea vederii micuților.

Unele studii arată că riscul de a suferi de sindrom de vedere computerizată (CVS) este mai mare la copii, decât la adulți. Asta se explică prin faptul că, în cazul copiilor, ochii nu au dezvoltat încă pigmenți de protecție, ce sunt necesari să filtreze lumina albastră dăunătoare.

Din păcate, ochii nu reușesc să oprească în mod eficient lumina albastră, ce provine de la expunerea excesivă la ecranul digital și de aceea riscul de oboseală oculară, tulpină digitală a ochilor și leziuni oculare este mare.

Ochelarii de computer diferă de ochelarii obișnuiți, de corectare a vederii și de cei de citit, din mai multe motive. Ei sunt creați pentru a filtra lumina albastră și de a optimiza vederea atunci când te uiți cu ochii la ecranul computerului pentru o lungă perioadă de timp.

Ochelarii de computer pot corecta astigmatismul în timp, dacă sunt de calitate înaltă. Cei mai populari sunt ochelarii cu lentile bifocale și trifocale, care pot asigura o vizualizare optimă a obiectelor la distanță, dar și a celor apropiate.

Pentru a preveni oboseala oculară sunt eficiente și lentilele monofocale. Lentilele progresive profesionale au o zonă intermediară care fac vizualizarea mai confortabilă pe computer, laptop, smartphone sau tabletă.

Dacă lentilele prezintă și un strat anti-reflex, atunci acestea vor reduce reflexia luminii și astfel vor preveni oboseala ochilor.

Acest tratament este de fapt un polimer care se aplică pe suprafața lentilei. Calitatea tratamentului depinde și de calitatea polimerului și nu neapărat de numărul straturilor de antireflex. Prin acest tratament, imaginea este mai clară, mai odihnitoare și mai confortabilă.

În prezent, oamenii aleg ochelari de computer care pot fi personalizați, care se potrivesc perfect nevoilor individuale. Folosirea lor este o idee bună, deoarece ei pot corecta vederea, lucru important pentru claritate, confort și bunăstare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te