Băutura cu alcool care e un leac tradițional pentru gripă. Are 3 ingrediente cheie. Cum o prepari

DE Florentina Enache | Actualizat: 11.11.2024 - 08:05
Băutura cu alcool care e un leac tradițional pentru gripă. Are 3 ingrediente cheie. Cum o prepari - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Băutura cu alcool care e un leac tradițional pentru gripă. Are 3 ingrediente cheie. Cum o prepari - Foto: Freepik (rol ilustrativ)

Băutura cu alcool care e un leac tradițional pentru gripă. Are 3 ingrediente cheie. Cum o prepari?

SHARE

Whiskyul irlandez fierbinte constă într-un shot de whisky, cu felii de lămâie și cuișoare, îndulcit cu zahăr brun sau miere, peste care se adaugă apă fierbinte.

Este leacul tradițional irlandez pentru virusurile de iarnă.

Un pahar din cel mai bun whisky irlandez fierbinte este tot ce aveți nevoie pentru a alunga gripa de iarnă. Se pare că știința le dă dreptate irlandezilor - un whisky fierbinte este într-adevăr medicinal.

Citește și: Legumele din curte care combat gripa fără medicamente. Topul alimentelor care întăresc imunitatea

Iată ce poate vindeca un pahar de whisky irlandez fierbinte.

3 ingrediente cheie, remedii naturale pentru gripă

Whiskyul irlandez fierbinte are trei ingrediente cheie, care sunt remedii naturale pentru gripă: cuișoarele, lămâia și mierea.

În medicina tradițională, cuișoarele sunt folosite pentru tratarea durerilor în gât, fiindcă au un conținut ridicat în uleiuri volatile cu efect antibacterian. 

Citește și: Alimentul denumit și „aurul lichid”, care te scapă de sforăit și îți oferă un somn liniștit

Lămâile sunt pline de vitamina C, care joacă un rol crucial în consolidarea sistemului imunitar. Vitamina C este esențială pentru producerea și funcționarea globulelor albe, care reprezintă principala apărare a organismului nostru împotriva infecțiilor și a virusurilor.

Mierea lubrifiază gâtul, oferind o ușurare imediată a durerilor și iritațiilor. Textura sa groasă, vâscoasă formează un strat protector pe membranele mucoase, reducând disconfortul.

Citește și: Alimentul numit „aurul alb” reduce stresul și îmbunătățește digestia. Remediu pentru menopauză

Mierea conține compuși care contribuie la efectele sale antibacteriene și antivirale. Aceasta poate ajuta la combaterea agenților patogeni responsabili de gripă.

Nopți nedormite

Unul dintre motivele pentru care te simți foarte rău când ești răcit sau gripat este lipsa de somn. 

Profesorul Ron Eccles, de la Universitatea Cardiff din Țara Galilor, a declarat pentru The Telegraph că alcoolul acționează ca un sedativ, dar a avertizat că apa fierbinte turnată peste whisky va elimina o parte din alcool, scrie Irish Central.

Citește și: „Aurul” din pădurile României, balsam pentru boli grave: AVC-ul, gripa, alergiile. Cum îl folosești?

Cu toate acestea, profesorul a spus că este foarte important să nu beți alcool în cantități mari, atunci când sunteți bolnavi.

Eccles a spus că „dacă bei prea mult, vei avea o calitate foarte slabă a somnului. Dar atât timp cât nu exagerezi, o băutură alcoolică nu va face niciun rău și ar putea fi benefică”.

Congestia

Alcoolul din whiskyul fierbinte „dilată vasele de sânge, făcând mai ușor pentru membranele tale mucoase să facă față infecției”.

Citește și: Alimentul consumat de toți românii care te scapă de stres. Costă 3 lei. E dovedit științific

Potrivit profesorului Eccles, „un whisky fierbinte este echivalent cu orice fel de băutură fierbinte. Cu cât promovează mai mult salivarea, cu atât promovează mai mult secreția de mucus, iar mucusul este prima noastră linie de apărare împotriva bacteriilor și a virusurilor”.

Cum să preparați un whisky irlandez fierbinte

Ingrediente:

  • Whisky: De obicei, se folosește un whisky irlandez.
  • Apă fierbinte
  • Miere: Adaugă dulceață și este adesea aleasă pentru proprietățile sale calmante.
  • Zahăr brun: Folosit pentru cei cărora nu le place mierea
  • Lămâie
  • Cuișoare

Iată rețeta pentru un whisky irlandez fierbinte clasic:

  1. Începeți prin a fierbe apa.
  2. Într-un pahar termorezistent, adăugați miere (sau zahăr brun).
  3. Adăugați un shot de whisky în pahar.
  4. Adăugați câteva cuișoare în pahar, nu mai mult de 5.
  5. Se adaugă apă clocotită în pahar, până la umplere.
  6. Se adaugă 1 lingură de suc proaspăt de lămâie în pahar
  7. Se amestecă băutura
  8. Așezați felia de lămâie pe partea laterală a paharului
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te