„Aurul” din pădurile României, balsam pentru boli grave: AVC-ul, gripa, alergiile. Cum îl folosești?

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.10.2024 - 10:58
„Aurul” din pădurile României, balsam pentru boli grave: AVC-ul, gripa, alergiile. Cum îl folosești? - Foto: GoodFon
„Aurul” din pădurile României, balsam pentru boli grave: AVC-ul, gripa, alergiile. Cum îl folosești? - Foto: GoodFon
„Aurul” din pădurile României, balsam pentru boli grave: AVC-ul, gripa, alergiile. Cum îl folosești? - Foto: PXHere/CC0
„Aurul” din pădurile României, balsam pentru boli grave: AVC-ul, gripa, alergiile. Cum îl folosești? - Foto: PXHere/CC0

„Aurul” din pădurile României, balsam pentru boli grave: AVC-ul, gripa, alergiile. Cum îl folosești? Există un arbust banal, care creşte sălbatic, pe dealurile şi prin munţii României. Este chiar cătina

SHARE

Cătina este „aurul” din pădurile României, balsam pentru boli grave: AVC-ul, gripa, alergiile. Cum îl folosești? Există un arbust banal, care creşte sălbatic, pe dealurile şi prin munţii României, iar efectele sale terapeutice sunt uimitoare.

Acest arbust numit cătina are un aspect foarte ramificat, iar ramurile sale sunt prevazute cu spini lungi si ascutiti. La noi in tara, creste in toate zonele, indiferent de formele de relief.

Cătina este „aurul” din pădurile României, balsam pentru boli grave: AVC-ul, gripa, alergiile. Cum îl folosești?

Este un amestec de minerale şi vitamine şi minerale pe care este foarte greu să-l mai găseşti la altă plantă, una singură.

Este bogat în antioxidanţi puternici, care combat efectele negative ale radicalilor liberi şi stresul oxidativ asociat proceselor de îmbătrânire şi degenerare celulară.

Consumul de pildă contribuie la reducerea nivelului de inflamaţie cronică din organism, contribuind la prevenirea sindromului metabolic, a diabetului zaharat şi a altor afecţiuni persistente asociate inflamaţiei cronice.

Citeşte şi: Ingredientul secret ce să îl adaugi în ciorba rădăuțeană. Este numit „aurul galben”, îl ai în casă

Cătina face fructe bogate în vitaminele A, C, E și K, motiv pentru care acestea sunt folosite într-o gamă variată de preparate naturiste extrem de sănătoase.

Stimulează imunitatea şi are un efect incredibil asupra creierului omului. De exemplu, grănicerii indieni şi chinezi din Himalaia, atacaţi încontinuu de hipoxie, beau zilnic suc de cătină.

Cătina este bogată în vitamine

Acesta este extrem de astringent şi acru, dar, dacă bei mereu, te obişnuieşti cu el. Există posibilitatea, dacă-l bei pe burta goală, să faci gastrită, pentru că e foarte acru.

Citeşte şi: Băutura denumită și „aurul alb” care e o „bombă” de beneficii pentru corp. Produce colagen instant

Consumul unei căni de suc de cătină zilnic, combinat cu prima masă de dimineaţă, este o binefacere pentru sănătate şi există o mulţime de poveşti pe această temă.

Spre exemplu, un copil de şcoală primară a avut un accident la cap şi părinţii au fost sfătuiţi ca, atâta timp cât cât e internat, să bea zilnic, un pahar cu suc de cătină.

Când s-a făcut bine, a revenit la şcoală. Învăţătoarea i-a sunat pe părinţi, să-i întrebe ce i-au făcut copilului în spital, pentru că e mai bin la învăţătură, mai rapid în gândire şi mai isteţ.

Citeşte şi: Fructele din grădină, denumite „aurul albastru”. Te ajută să slăbești și stopează îmbătrânirea

Iar cel mai grozav beneficiu terapeutic al sucului de cătină este că foloseşte la refacerea neuronală post-AVC, în combinaţie cu alte proceduri şi tratamente medicale. Fluidifică sângele şi ajută la dizolvarea trombilor.

Şi vă putem spune şi care sunt preţurile. Până când dă bruma, cătina se găseşte în unele pieţe şi nu numai. Când dă bruma, este foarte bună, dar nu mai durează foarte mult până când se strică.

Atunci, se vinde foarte bine. Acum un an, preţul ei era de 10 lei kilogramul. Acum, în Piaţa Obor, a ajuns la 25 de lei/kg şi preţul se duce până la 30 de lei şi chiar mai mult.

Cum se consumă

Dacă se foloseşte un storcător cu centrifugare rapidă, efectul este că sucul se umple de aer şi se oxidează. De aceea, este recomandată folosirea unui storcător cu melc, apoi ca sucul să fie rapid băut, pentru că îşi pierde argumentele terapeutice.

„Aurul” din pădurile României, balsam pentru boli grave: AVC-ul, gripa, alergiile. Cum îl folosești? - Foto: PXHere/CC0

Boabele de cătină se pun în miere, formând un amestec cu efecte terapeutice deosebite. De asemenea, şrotul rămas de la stoarcerea boabelor de cătină, format din coji şi seminţele negre de pe boabe, se pune în miere, conservându-se astfel, şi se consumă ritmic.

Din sucul de c[tin[ se face un sirop extrem de bun, cu efecte terapeutice asemănătoare celor ale sucului, dar atenuate.

Acest remediu naturist nu este un scop în sine, ci un vehicul spre sănătate, care se întreţine cu mişcare şi cu o viaţă sănătoasă şi responsabilă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te