A intrat în vigoare mandatul vaccinării pentru personalul medical în Franța

DE Elena Andrei | 15.09.2021 - 20:09
În Franța a intrat în vigoare mandatul vaccinării/foto: franceinfo

Un mandat de vaccinare a intrat în vigoare în toată Franța miercuri, pentru 2,7 milioane de persoane cu profesii din domeniul sănătății.

SHARE

Potrivit franceinfo, mandatul se va aplica asistenților medicali și medicilor, îngrijitorilor din case și căminelor de bătrâni, pompierilor, paramedicilor și personalului de urgență, precum și unor jandarmi.

Cei care refuză să se conformeze riscă suspendarea fără plată și posibile sancțiuni. Mandatul îi va afecta pe cei care lucrează atât în ​​domeniul public, cât și în privat.

Toți cei angajați în profesiile din domeniul sănătății trebuie să prezinte un program complet de vaccinare, ceea ce înseamnă fie dovada primirii unei prime doze de vaccinare împotriva COVID-19, fie un test de screening negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

Mandatul a fost anunțat de președintele Emmanuel Macron într-un discurs la 12 iulie.

„Dacă nu acționăm acum, numărul cazurilor va continua să crească și, inevitabil, va duce la creșterea spitalizărilor", a spus șeful statului într-o adresă televizată.

Obligația de vaccinare este susținută de Articolul 7 din ultima Lege Sanitară invocată de Guvern în august. Lucrătorii care nu primesc dozele obligatorii ale vaccinului într-un timp rezonabil vor fi suspendați fără plată.

Citește și

Prețul energiei electrice, la niveluri record în toată Europa. Ce măsuri de sprijin iau autoritățile

VIDEO Starea Uniunii: principalele teme abordate de președintele CE Ursula von der Leyen

 

Ministrul Sănătății, Olivier Veran, a promis să efectueze controale aleatorii fie în birou, fie digital și a împuternicit autoritatea de sănătate a fiecărei regiuni să monitorizeze îndeaproape medicii din zonele lor.

„Începând cu 15 septembrie, dacă sunteți îngrijitor și nu sunteți vaccinat, nu veți mai putea lucra și nu veți mai fi plătit”, a declarat Veran într-un interviu acordat luni postului de televiziune francez LCI.

Se fac excepții numai pentru cei care au o stare de sănătate care îi împiedică să fie vaccinați.

Medicii independenți care rămân nevaccinați vor primi o amendă de 135 euro, iar la trei încălcări în termen de o lună vor avea o amendă de 3.750 euro cu riscul a șase luni de închisoare.

De opt săptămâni, au avut loc demonstrații în fiecare sâmbătă de către cei care sunt împotriva permisului de sănătate - dovada vaccinării sau un test negativ - care este obligatoriu pentru intrarea în toate locurile publice, inclusiv restaurante, baruri, cafenele, filme teatre și săli de concerte din toată țara.

Proteste au avut loc în marile orașe ale Franței, inclusiv în capitală. Demonstrații sunt așteptate din nou în acest weekend.

Rata de infecție a Franței și numărul de cazuri au scăzut semnificativ, de când permisul de sănătate obligatoriu a intrat în vigoare la 9 august și oamenii au început să se vaccineze. 

Până în prezent, 6.917.460 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Franța și 115.752 de decese.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te