VIDEO USR marchează împlinirea unui an de guvernare a coaliției proiectând mesaje în fața Guvernului

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 24.11.2022 - 12:34

USR a amplasat un ecran în Piaţa Victoriei, pe care vor fi proiectate pe parcursul întregii zile mesaje din partea oamenilor, în contextul împlinirii unui an de când coaliția PSD-PNL-UDMR a preluat guvernarea.

SHARE

În decurs de o oră au fost transmise aproximativ 400 de mesaje, au precizat reprezentanţii USR. Ecranul va fi menţinut în piaţă până la ora 21,00.

Printre mesajele proiectate s-au numărat: "Simplu: nu mai furaţi banul public!", "Fiţi schimbarea pe care o aşteptăm de atâta timp, iar, dacă nu puteţi, lăsaţi-i pe alţii să fie. România, te iubesc! Români, meritaţi mai mult!", "Vă rog din suflet, nu mai furaţi!", "În România trăiesc 870.000 de persoane cu dizabilităţi care primesc lunar o indemnizaţie mizeră de 526 de lei de la guvernul USLDMR. Domnul Ciolacu oare poate trăi cu această sumă lunară?", "Ruşine!", relatează Agerpres.

Citește și: VIDEO Premierul Ciucă: Regimul comunist din România a fost unul „criminal”, un „călău”

"Cartea neagră a guvernării"

Totodată, la împlinirea unui an de guvernare PSD - PNL, USR a lansat "Cartea neagră a guvernării".

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, înconjurat de alţi lideri ai partidului, a ţinut o conferinţă de presă în Piaţa Victoriei.

Potrivit acestuia, "după un an de guvernare PSD - PNL, oamenii suferă cele cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani la energie şi produsele alimentare de bază, iar ratele la bănci au crescut de patru ori".

"România nu a mai trecut printr-o astfel de inflaţie din 2004. Deciziile inepte prin care Guvernul a încercat să controleze piaţa de energie au făcut ca România să aibă printre cele mai mari preţuri la energie pentru populaţie din Europa. Guvernul Ciucă a ales cea mai proastă formă de intervenţie: preţurile au continuat să crească şi bugetul public a fost făcut praf. Marile proiecte ale României au fost ratate: nu avem spitale noi, nici legi ale Educaţiei, nici autostrăzi", a susţinut Drulă.

Citește și: Fost șef al SIE și-a făcut partid. Oamenii controversați din spatele PLAN-ului generalului Predoiu

În opinia sa, PNRR, "principala sursă de modernizare" a României, este "în pericol din cauza ritmului foarte lent" cu care Guvernul reuşeşte să îndeplinească cerinţele pentru a putea cere noi tranşe de bani.

"Într-un singur an, guvernul PSD - PNL a anulat şi blocat licitaţii pentru 815 km de autostrăzi şi drumuri naţionale şi a reziliat contracte pentru 330 km. Alţi 660 km aflaţi în faza de proiectare au un viitor incert. Din cauza incompetenţei ministrului Grindeanu, statul român trebuie să plătească aproape 6 milioane de euro pentru întârzierile la podul de la Brăila", a spus Cătălin Drulă.

El le-a cerut liderilor coaliţiei "să oprească risipa din banii publici", să reducă taxele pe muncă şi "să îi dea afară din Guvern pe miniştrii plagiatori şi incompetenţi". Într-un singur an, patru miniştri au plecat din Guvern "din cauza acuzaţiilor de plagiat, abuz în serviciu şi incompetenţă" - Vasile Dîncu, Florin Roman, Sorin Câmpeanu şi Adrian Chesnoiu, a menţionat preşedintele USR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te