VIDEO Un funcționar nu a venit 9 luni la serviciu. Avea o unghie încarnată. Nu a putut fi dat afară

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 27.01.2021 - 17:07

Un angajat al Primăriei Câmpulung Muscel a lipsit 9 luni de la serviciu. Când a fost confruntat de primar, acesta a invocat ba o operație pentru o unghie încarnată, ba o durere la coloană. Apoi a recunoscut că nu îi place să muncească.

SHARE

Un angajat al Primăriei din Câmpulung Muscel nu a mai venit la serviciu de când a început pandemia. A intrat în concediu medical și și-a acoperit absențele cu documente. Într-o zi le-a spus colegilor că s-a îmbolnăvit şi dus a fost.

Nu doar că a lipsit aproape un an, dar a mai avut și curajul să vină în audiență la noul primar al orașului, Elena Lasconi, ca să îi ceară alt post. Discuția dintre cei doi a fost surprinsă într-un reportaj al Digi24

Primar: De cât timp nu aţi mai venit dumneavostră la serviciu?

Funcţionar: De când a început pandemia, din martie, am avut o problemă la picior, am avut o operaţie la piciorul drept, în martie, da, am avut o unghie cam..., în sfârşit, îmi intrase în ţesut. În primul rând nici nu pot să stau pe..., n-aş putea să mai stau pe scaun, acolo este de stat pe scaun, de stat foarte mult pe scaun, din păcate am două herni de disc.

În 2015 aveam una, între timp mi-a mai apărut încă una. Pentru mine, responsabilitatea asta cu Registrul Agricol, de-a lungul anilor în care am lucrat aici, pot să spun că m-a copleşit, a fost prea mare şi m-a deranjat psihic la drept vorbind, m-a deranjat foarte tare din punct de vedere psihic.

Primar: Deci nu vă place locul acesta de muncă.

Funcţionar: Sincer, nu..

Primar: Dar atunci de ce v-aţi dorit să lucraţi la Primărie?

Funcţionar: Din mai multe motive.

Primar: Ziceţi-mi unul.

Funcţionar: Era vorba şi de siguranţa locului de muncă, era vorba şi de un salariu un pic mai mare decât aveam la bancă...

Primar: Deci e sigur, să lucrezi la Primărie este un job sigur.

Funcţionar: În general, se spune că la stat e un job mai sigur.

 

Discuția dintre primarul Elena Lasconi și angajat a avut loc la jumătate lui ianuarie. În ciuda absenței sale îndelungate, funcționarul nu poate fi dat afară. Iar acum s-a întors liniștit la serviciu.

„Da, s-a întors la muncă. Toate hârtiile pe care le-a prezentat nu sunt ilegale. Toate au fost date așa cum se întâmplă în România. Dar, acum are o viteză, de când l-a apărut la televizor și nu îl mai deranjează că stă la Registrul Agricol. Nu mai are probleme cu unghia, cu coloana. 

E peste tot. Aleargă, face lucruri. Nu știu cât o să-l țină”, a declarat Elena Lasconi, într-un interviu pentru Newsweek LIVE.

Citește și: VIDEO Elena Lasconi a anunțat în noiembrie că îl dă afară pe șeful Poliției Locale. Nu a reușit

Noul primar a precizat că, totuși, în instituție sunt mulți angajați care vor să muncească și care au bună voință. Doar că nu a existat o conducere coorentă la Primărie. 

„Până când nu o să conștientizeze că e o mândrie să lucrezi aici, pentru că reprezinți cetățenii și lucrezi pentru ei, nu o să se schimbe lucrurile. 

Aici nu a existat sentimentul acesta de echipă. Când am venit eu la Primărie am descoperit că nu exista nici măcar un email al primarului, nu exista email. Angajații eu erau ascultați.

Nu există comunicare între departamente, nu există work-flow, totul se făcea prin hârtii. Dar au nevoie de cineva care se bate pentru ei”, a precizat primărița. 

Elena Lasconi a precizat, la Newsweek LIVE, că va institui un premiu de tipul „Angajatul lunii”.

„Când voi simți că cineva lucrează cu pasiune și face lucruri importante, o să-i scot în evidență. O să fac un fel de omul lunii”, a menționat primarul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te