VIDEO Elena Lasconi a anunțat în noiembrie că îl dă afară pe șeful Poliției Locale. Nu a reușit

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 27.01.2021 - 16:21
Elena Lasconi descoperă diferențele dintre mediul privat și stat. Foto: Newsweek LIVE

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, anunța în noiembrie anul trecut că îl va demite pe șeful Poliției Locale pentru că acesta nu s-a asigurat că sunt impuse regulile anti-Covid la principala piață a orașului.

SHARE

„La Câmpulung nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor. Am hotărât să închid piața centrală pentru că nu s-au respectat regulile. (...) Am eliberat din funcție pe șeful pieței, dar și pe comandantul Poliției Locale, pentru că nu au asigurat pază, dezinfectant și termometru aici la intrare, așa cum trebuia făcut”, anunța, pe Facebook, Elena Lasconi, în urmă cu trei luni.

Citește și: Elena Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel, i-a dat afară pe șefii Poliției Locale și ai Pieței

Primarul din Câmpulung Muscel a declarat, într-un interviu pentru Newsweek LIVE, că demiterea anunțată nu a putut fi pusă în aplicare, pentru că la stat angajații sunt protejați de legi și proceduri complicate. 

„Degeaba am zis eu în momentl respectiv că dau afară șeful Poliției Locale, căci lucrurile nu stau chiar așa. Acesta a fost primul imbold, pentru că nu și-a făcut treaba. Dar trebuie să faci proceduri, să faci hârtii. Și suntem în proces de a face hârtii, de a ne îngropa în munți de hârtii, pentru că legea protejează funcționarul public. Codul admnistrativ îl protejează. Nu este deloc ușor”, a declarat marți Elena Lasconi. 

Aceasta, care a câștigat anul trecut alegerile locale din partea USR PLUS, a precizat că până să obțină scaunul de primar era obișnuită cu mediu privat, unde e mult mai ușor să pornești un proiect cu oameni competenți. 

„Eu vin din mediul privat, nu am lucrat la stat niciodată. La stat, lucrurile sunt extraordinar de greoaie. Eu știam un lucru înainte: dacă voiam să fac un proiect și să iasă un lucru bun, adunam în jurul meu oameni buni și ne apucam de treabă. 

Ei, nu poți să faci asta la stat. Nu poți să faci o echipă cu oameni buni decât dacă faci o nouă organigramă - și asta am și făcut, o trec prin Consiliul Local - să faci multe proceduri. Și durează foarte mult. Organigrama trebuie pusă în dezbatere o lună și să fie discutată”, a precizat primărița.

Citește și: Salarii pe care Lasconi le taie la primărie: director – 15.000, șef poliție – 7.500, auditor - 6.000

Elena Lasconi a anunțat, în cadrul Newsweek LIVE, că va scoate unele posturi la concurs din cadrul administrației publice locale, iar aceste concursuri vor fi corecte, pentru că are nevoie de oameni capabili. 

„Până acum nu era așa. Se mai organizau concursuri, dar am semnale chiar de la angajați că li se sugera să nu se înscrie, să fie un singur candidat”, a menționat noul primar. 

Câmpulung Muscel a fost condus, până la alegerile locale de anul trecut, de un edil PSD. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te