VIDEO Klaus Iohannis: E nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.09.2019 - 14:13
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis și-a depus vineri la Biroul Electoral central (BEC) candidatura pentru cel de-al doila mandat de șef al statului, subliniind că este o perioadă complicată pentru România și e nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD în trei ani.

SHARE

„Am depus candidatura și peste 2,2 milioane de semnături ale românilor care susțin această candidatură.
E un număr imens și mă bucură foarte foarte mult. (...) E un moment important și cred că e bine să explic de ce vreau un nou mandat. (...) E o perioadă complicată pentru România și e nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD în trei ani.

E nevoie de modernizarea României, spitale moderne, autostrăzi, școli curate, o administrație care are cetățeanul în centru și nu aparatul funcționăresc. Toate aceste lucruri treubie reclădite și acest lucru poate fi denumit simplu: România normală. E ce mi doresc eu pentru țara mea. Respectarea cu sfințenie a drepturilor cetățenești, o țară din care tinerii nu mai vor să plece, țara în care mulți vor să se întoarcă cu drag și cu speranță”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că, din poziția de președinte, a reușit să prevină foarte multe din stricăciunile planificate de PSD și că își dorește al doilea mandat pentru a duce mai departe munca de europenizare a României.

„Trebuie să vedem imensa pagubă produsă de PSD și cred că pot spune acum la final de mandat că am reușit să previn foarte multe din stricăciunile planificate de PSD.

Chiar recent am avut o reușită notabilă, împreună cu românii, la referendumul din 26 mai, să oprim distrugerea justiției, planificată și pusă deja parțial în operă de PSD. E nevoie de muncă de reconstruire, de resetare, de normalizare, de resetare a României. Sunt dispus să conduc acestă muncă, știu ce trebuie făcut, și împreună cu un guvern care se va constitui în jurul PNL vom face acestă muncă pentru români”, a continuat șeful statului.

Întrebat dacă a fost un președinte pompier, Iohannis a răspuns că a fost „un pompier atomic care a prevenit prăbușirea” și îi asigură pe români că și dacă PSD blochează momentan legi necesare, această stare de lucruri nu se va perpetua.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -