VIDEO Cîțu, despre discuția cu PSD privind desființarea SIIJ: vor să respecte MCV. Azi - premierul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.11.2021 - 11:22
Florin Cîțu. Sursă imagine: Facebook PNL

Șeful PNL, Florin Cîțu, a declarat că speră că la negocierile cu PSD de duminică se va discuta despre propunerea de premier și că astăzi s-ar putea finaliza negocierile. Despre desființarea SIIJ, Florin Cîțu a refuzat un răspuns tranșant, dar a spus că PSD va respecta MCV.

SHARE

„Eu sper că putem să discutăm astăzi despre propunerea de premier şi apoi să mergem cu această propunere la preşedintele României”, a declarat Florin Cîţu. El a menționat că nu „s-a ajuns la aceste discuții, v-am spus că trebuie să ne înţelegem întâi pe  partea de guvernare, pentru că de aici pornim. După ce avem un program de guvernare cu care toţi suntem de acord pute să discutăm şi despre ministere şi despre ...”. 

Întrebat când crede că vor fi gata negocierile, șeful PNL a precizat: „Eu credeam că ieri, sper să fie astăzi”.  

Despre o eventuală întâlnire a liderlor PSD, PNL şi UDMR cu prşedintele Klaus Iohannis, care să medieze discuţia despre persoana premierului, Cîţu a declarat: „Eu am văzut mesajul public al preşedintelui Klaus Iohanns care a spus clar să ne înţelegem noi şi apoi să mergem la preşedintele Klaus Iohanis”, conform news.ro. 

Referitor la Justiție, Cîțu a declarat că s-a „avansat” în discuţii privind legile Justiţiei, în sensul că, atât liberalii, cât şi social-democraţii au căzut de acord să respecte MCV pentru ca lucrurile să avanseze pentru intrarea României în Spaţiul Schengen.

Citește și: Bilanțul COVID de duminică: 3.021 de cazuri noi și 233 de decese, dintre care 10 anterioare | Newsweek Romania

„Eu zic că am avansat acolo, facem progres. Este clar că încă toţi avem avizul Comisiei de la Veneţia, sau opinia Comisiei de la Veneţia şi de acolo pornim”, a menționat președintele PNL, care însă a spus că nu vor mai cere avizul Comisiei de la Veneția. 

„Ceea ce cu toţii am agreat, şi noi şi social-democraţii, este că trebuie să respectăm MCV. Dacă nu respectăm MCV nu mai putem să discutăm despre intrarea în Schengen şi atunci de aici vorbim, trebuie să găsim o soluţie pentru a respecta MCV”, a spus Cîțu. 
 
Întrebat dacă PSD este de acord cu desfiinţarea SIIJ, șeful PNL a subliniat, din nou, că social-democraţii vor să respecte MCV.

Florin Cîţu a mai spus, duminică, la sediul partidului, că nu este un blocaj în negocierile cu PSD, dar că echipele nu s-au pus de acord în privinţa unor măsuri economice care se regăseau în programul de guvernare din vremea lui Liviu Dragnea.

Citește și: Vindeți mașinile cu volan pe dreapta înmatriculate în România. Vor fi interzise de la circulație | Newsweek Romania

 

„Nu e un blocaj, sunt încă divergenţe în modul în care vedem să administrăm în economie. Am arătat în ultimul an că se poate să ai şi venituri bugetare mai mari, fără să creşti taxe şi să ai o redistribuţie pe care o face piaţa. Noi aşa credem, că fără intervenţia statului se pot redistribui resursele în economie, echitabil, efcient. De partea cealaltă, bineînţeles,  se doreşte intervenţia statului, aşa se crede că se poate redistribui avuţia. Este bizar să vorbim astăzi de măsurile pe care eu le-am contracarat pe programul lui Dragnea. Şi taxe de solidaritate şi impozit  pe venit global, sunt mai multe acolo. M-am uitat acuma, cam tot ce era acolo, e în acest program. Mi se pare  bizar, la doi ani după ce am arătat că acel program a fost prost, pentru că nu l-au implementat. Aveau majoritate în Parlament şi nu au luat nicio măsură atunci, nici impozit pe venit global, nici taxă de solidaritate”, a declarat Florin Cîţu.
  
Liderul PNL a mai declarat că dacă aceste măsuri ar fi funcţionat, ar fi fost adoptate de social-democraţi.
 
„Nu sunt de acord, le-am atacat atunci, când eram în opoziţie, ar fi culmea să le introducem astăzi, nu pentru că există o barieră ideologică, ci pentru că nu funcţionează. Dacă ar fi funcţionat, ar fi fost implementat atunci de PSD”, a mai spus Florin Cîţu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te