VIDEO Circ în parlament cu deputatul AUR Dan Tanasă: „Bă, Bode, bă! Te faci de râs!”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.04.2022 - 15:20

Deputatul AUR Dan Tănasă l-a apostrofat în Parlament pe ministrul de Interne, Lucian Bode, într-o manieră care nu are nicio legătură cu normele conviețuirii civilizate.

SHARE

Ministrul de Interne a fost chemat în Parlament, la solicitarea AUR, să dea explicații despre „Calitatea deţinută de domnul secretar de stat Raed Arafat în cadrul Departamentului pentru situaţii de urgenţă” din Parlament.

De la bun început, Bode a criticat inițiativa AUR pe motiv că se aștepta ca „subiectul dezbaterii să fie unul serios şi major, în ton cu vremurile pe care le trăim”.

„Particip la această dezbatere în semn de respect pentru Parlament, faţă de activitatea desfăşurată de către dumneavoastră. Am aşteptat înschimb ca subiectul dezbaterii să fie unul serios şi major, în ton cu vremurile pe care le trăim, am sperat să nu fie unul de cancan şi să nu irosim timpul cu dezbateri care nu interesează mai deloc opinia publică”, a declarat Lucian Bode în plenul Parlamentului.

Citește și: „Mişa Cecenul”, un temut comandant al separatiștilor pro-ruși din Lugansk, ucis de ucraineni

Ministrul le-a reproșat parlamentarilor AUR că au „adus în atenţie un subiect aflat la periferia agendei publice. Un subiect de scandal care nu onorează deloc cea mai reprezentativă instituţie a statului român, care este Parlamentul”.

Mai mult, Bode a precizat că i se cere să se pronunţe asupra unui subiect care face obiectul unui dosar aflat pe rolul instanţei de judecată. „Cred că asistăm la o premieră în plenul Camerei Deputaţilor. A fost solicitată o dezbatere despre o persoană şi i se cere Ministrului Afacerilor Interne să se pronunţe pe o speţă care face obiectul unui dosar aflat pe rolul instanţei de judecată. Mai mult, mi se cere să dau explicaţii despre o numire într-o funcţie care nu s-a petrecut în mandatul meu, s-a petrecut aşa cum bine ştiţi în urmă cu 8 ani. Cred că realizaţi cu toţii absurdul şi penibilul situaţiei şi sunt convins că majoritatea dintre dumneavoastră nu rezonează cu acest mod de a face politică. Un demers politicianist, construit într-un registru revanşard şi axat strict pe obţinerea unui eventual beneficiu de imagine. Un beneficiu mic, egal cu ZERO, în opinia mea”, a adăugat Bode.

Afirmațiile ministrului l-au scos din sărite pe deputatul AUR Dan Tănasă, care l-a apostrofat pe Bode pe holul Palatului Parlamentului, uitând de orice regulă de politețe.

„Nu poți să vii să citești de pe hartie, bă, Bode, bă. Te faci de râs. Intri în istorie.

Bode, ești ministru, nu citești de pe hârtie informații de pe Wikipedia, te faci de râs”.

Declarație de avere

Dan Tanasă a fost ales deputat AUR în Brașov unde a și achiziționat, în 2019, o casă prin credit bancar. Pentru asta a luat un credit de peste 50.000 de euro. Cum nu are niciun leu declarat în conturi, ratele la bancă le plătește din ceea ce câștigă lunar. Iar, în anul 2019, Dan Tanasă nu a câștigat aproape nimic.

Potrivit Declarației sale de avere, în anul 2019, a câștigat suma de 7.500 de lei ca marketing manager la firma Automatic Serv București. Adică, 625 de lei pe lună. Compania a avut, în 2019, un angajat și o pierdere de 153.272 lei.

Citește și: Deputatul AUR Dan Tanasă a intrat în Parlament și a ieșit din foame. În 2019 a câștigat 620 lei/lună

Ca obiect de activitate a trecut „Alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi”.

După intrarea în Parlament, Tanasă încasează, lunar, peste 2.500 de euro, bani în mână.

În „Declarația de interese” menționează că este președintele Alianției Civice pentru Demnitate în Europa de unde nu ia bani.

Soția lui a dus greul gospodăriei, ea câștigând, în 2019, 38.400 de lei, adică 3.200 lei pe lună.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te