Nicușor Halici a vorbit despre „ responsabilitate în primul rând faţă de om” și că el are ca reper dreptul la viaţă.
„Prin ceea ce facem să garantăm că nu afectăm dreptul la sănătate, adică la viaţă al semenilor noştri. Dezbaterile în această măsură ar trebui continuate. (…) Pentru noi este prioritar interesul ca, atunci când legiferăm, să o facem într-un interes cât mai larg. Într-unul general nu ştiu dacă a reuşit cineva vreodată complet. Încercăm să includem (propunerile – n.r.) într-o măsură care ne permite şi informaţia, pentru că, din păcate, şi noi ne confruntăm la nivelul Parlamentului o lipsă crasă de informaţii în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei de SARS-CoV-2.
Citește și: PSD-istul care dă Europa în judecată s-a angajat la 26 de ani: secretar de comună
Aşteptăm ca instituţiile sesizate de către Parlament şi care au fost delegate să întreprindă tot felul de activităţi pentru a avea răspunsuri la o multitudine de întrebări să se întâmple într-un timp cât mai scurt, fapt care ne va ajuta, dincolo de a aduce la cunoştinţa opiniei publice o realitate trăită zi de zi, să luăm şi cele mai bune decizii legislative”, a susținut deputatul PSD.
Între ONG-urile prezente la dezbatere s-au aflat APADOR-CH, Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor, Alianţa Pacienţilor Cronici din România, Asociaţia Bolnavilor de Cancer, ActiveWatch, Asociaţia pentru Respectarea Drepturilor Omului – ARDOM, Medici pentru Consimţământ Informat şi OCHR.
Citește și: BOMBA COVID Sute de bolnavi au plecat din spitale în urma deciziei CCR