PSD-istul care dă Europa în judecată s-a angajat la 26 de ani: secretar de comună

DE Alexandru Pop | Actualizat: 14.11.2018 - 16:56
Ziarul de Vrancea

Deputatul PSD Nicușor Halici a anunțat că partidul din care face parte va contesta raportul MCV la la Curtea Europeană de Justiție.

SHARE

În afara sprijinului primit din partea baronului Marian Oprișan, pe Nicușor Halici (născut în 1977) nu îl recomandă nimic pentru a ocupa funcția de preşedinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor. El este licențiat la Universitatea Titu Maiorescu, facultate privată, unde a studiat în perioada 1996-2000. 

Halici nu a muncit nimic până la vîrsta de 26 de ani. Potrivit propriului cv, în anul 2003 se angajează secretar al comunei Păulești, județul Vrancea, post pe care l-a ocupat timp de șapte ani. Aceasta este prima sa slujbă.

În 2010, fără nicio explicație, face un salt uriaș în carieră, devenind din secretar de comună Director în cadrul Adminstrației publice la Consiliul Județean Vrancea (2010 - 2014). Apoi, devine prefect de Vrancea (2014- 2016) și, ulterior, deputat PSD. 

Nicușor Halici a muncit doar la stat. Soția sa lucrează tot în aparatul de stat. În 2017, Adriana Halici a câștigat 2.339 lei de la Primăria comunești Păulești unde a fost consilier superior. În același an a câștigat, 9.400 lei din funcția de Consilier Superior la Consiliul Județean Vrarncea. A mai câștigat și 29.000 de lei de la A.D.R. Brăila.  

Proptit de Oprișan

Portalul www.stiridefocsani.ro spune că Nicușor Halici este susținut de președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan. Acesta l-ar fi propulsat pe Halici în funcțiile publice. „Susținerea pe față pe care i-a arătat-o Marian Oprișan lui Liviu Dragnea începe să dea roade. După ce i-a adus șefului său de partid o victorie în CeX, s-a vehiculat că Oprișan are promisiunea unui fotoliu de ministru pentru unul din oamenii săi de încredere. Însă pic cu pic se face mult, iar ieri a venit prima răsplată: membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor l-au ales pe deputatul PSD Nicuşor Halici să ocupe funcţia de preşedinte. Halici, fost prefect și director executiv al Consiliului Județean Vrancea, i-a luat locul colegului său Eugen Nicolicea”, scrie portalul care amintește că, în doi ani, inițiativele legislative ale lui Halici au ținut de domeniul agriculturii și licuințelor.

În 2014, ziaruldevrancea.ro scria că, în familia Halici, funcțiile de la stat se moștenesc. „Nicușor Halici a fost secretar al comunei Păuleşti, de unde a fost luat sub aripa sa de Marian Oprişan. La Păuleşti este acum secretar soţia sa (între timp aceasta a ajuns consilier județean). Nicuşor Halici a urcat pe scara ierarhică la CJ pană la funcţia de director executiv al Direcţiei Juridice. Acesta este şi consilier al lui Marian Oprişan la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din Romania (UNCJR)”,


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te