Tudorel Toader, rămas fără sprijinul politic al PSD: „Doamna prim-ministru nu mi-a cerut demisia”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.04.2019 - 19:21
Tudorel Toader a rămas fără sprijinul politic al PSD

La câteva ore după ce PSD a votat în CEx ridicarea sprijinului politic pentru Tudorel Toader, ministrul Justiției a scris un scurt comentariu pe pegina sa de Facebook în care anunță că premierul Dăncilă nu i-a solicitat demisia.

SHARE

„O simpla precizare! Eu nu i-am solicitat dnei prim ministru nici un termen de gandire privind demisia, in conditiile in care domnia sa nu mi-a cerut demisia. A ramas ca acest subiect il vom aborda maine dimineata, la orele 09.30!”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook. 

 Liderii PSD au decis miercuri, în şedinţa CEx, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după şedinţa conducerii social-democraţilor.

Decizia vine după criticile lui Dragnea adresate lui Toader privind realizarea ordonanţelor pentru modificarea codurilor penale şi contestaţia în anulare. După şedinţa Comitetului Exectutiv, PSD a convocat plenul la Senat pentru votul la moţiunea împotriva ministrului Justiţie.

Din CV-ul lui Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, reiese că este un inginer, terminând Facultatea de Electronică. 

Citește și Eugen Nicolicea, impostor cu patalama: s-a dat revoluționar „remarcat" la Turnu Severin

Terminat Facultatea de drept Spiru Haret la Turnu Severin la 50 de ani. A fost proiectant la Șantierul Naval Drobeta Turnu Severin, șef laborator IIRUC București (1983-1990). Se reîntoarce în provincie, unde ocupă funcția de viceprimar al localității Drobeta Turnu Severin (1990-1991).

Din 1992 este neîntrerupt parlamentar, obținând nu mai puțin de șapte mandate consecutive. El a fost membru în Comisia pentru drepturile omului (1992-1996), Comisia pentru cultură (1996-2004). Abia în mai 2006 (după 14 ani în Parlament) devine membru al Comisiei juridice a Camerei Deputaților. Începe mandatul 2012 pe listele UNPR.

Când Gabriel Oprea este îndepărtat din Guvern și pus sub acuzare, Nicolicea părăsește barca politică a UNPR, care s-a și scufundat între timp, și revine la PSD.

Fostul premier Victor Ponta a spus despre el: „Eugen Nicolicea, cel care, inginer fiind, nu are remușcări juridice. Ca să fiu sincer, și când era în PSD (declarația era din 2011, când Nicolicea trecuse, pentru o perioadă, în UNPR – n.red.) tot lui i se dădeau toate dirty job-urile“. 

Eugen Nicolicea a susținut că: „Dacă îți angajezi o rudă proastă în dauna unui tânăr care este competent, este un prejudiciu pentru că ulterior activitatea instituției merge mai rău. Dacă alegi o rudă genială, care a luat premiul Nobel, în dauna unui prostălău care nu e rudă cu tine, evident că nu e niciun conflict de interese“.  

CITEȘTE ȘI:

Dragnea, despre Nicolicea: „Se va preocupa de starea bună a Justiției din România”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.