Topul vizibilității miniștrilor: Ciucă, pe locul doi, după ce a fost propus premier. Cîțu conduce

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.11.2021 - 13:02
Liderii PNL. Sursa: Inquam Photos - Ilona Andrei

Cei mai vizibili miniștri din Cabinetul demis Cîțu sunt Nicolae Ciucă, propulsat de pe ultimele locuri pe locul al doilea, după ce a fost propus premier, iar Florin Cîțu rămâne pe primul loc, scrie agenția News.ro, care a făcut o analiză împreună cu agenția Klarmedia.

SHARE

Pe primele locuri în topul vizibilității mai sunt și ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, scrie News.ro. 

Premierul Florin Cîţu se menţine pe primul loc în topul vizibilităţii în luna octombrie, cu aproape 50.000 de referiri, la jumătate faţă de luna precedentă. vârfurile fiind înregistrate în ziua incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dar şi pe fondul intensificării disputelor cu USR, ai cărui miniştri se retrăseseră din Guvern.

Citește și: Valeriu Nicolae: Cioloș nu are șanse la prezidențiale. Drulă ar putea fi candidatul USR | Newsweek Romania

Ziua moţiunii de cenzură soldate cu căderea Guvernului său i-a adus şi ea un vârf de vizibilitate premierului devenit interimar, precum  şi prima rundă de consultări ale preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare.

Ziua desemnării sale pentru a forma un nou Guvern şi cea a negocierilor cu USR l-au adus pe Nicolae Ciucă pe poziţia a doua în topul vizibilităţii, cu aproape 16.000 de menţiuni, în condiţiile în care în lunile precedente s-a aflat pe ultimele locuri, uneori având sub 1.000 de referiri în presa scrisă şi în online.

Citește și: Certuri în PNL înainte de a decide alianța cu PSD sau USR. Cîțu, discuții pentru șefia Senatului | Newsweek Romania

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu coboară o poziţie de pe locul al doilea în topul vizibilităţii, cu 8.568 de referiri în presă, datorate declaraţiilor despre rata de infectare cu SARS-CoV-2 în şcoli, despre  situaţia vaccinării elevilor şi a cadrelor didactice şi despre desfăşurarea cursurilor în contextul pandemiei. 

Pe fondul pandemiei, ministrul Dezvoltării Cseke Attila, devenit interimar la Sănătate după plecarea miniştrilor USR, se menţine pe locul 4, cu peste 8.000 de referiri, vârfurile de vizibilitate fiind în ziua în care a început transferul pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare gravă, în Ungaria, dar şi în zilele în care a făcut numeroase declaraţii referitoare la situaţia paturilor ATI, a vaccinurilor şi a participat la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis destinată stabilirii de noi restricţii pentru limitarea pandemiei, scrie News.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.