Speranța Cliseru: Eu nu am emis niciun ordin. Am aprobat un ordin emis de Jandarmerie.

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.09.2018 - 12:54
Speranța Cliseru vrea să scape de vină. Foto Inquam Photos

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat, marţi, la audierea din Comisia de apărare din Senat că este o diferenţă mare între a aproba, la cererea Jandarmeriei, o intervenţie şi a o dispune în scris. Prefectul afirmă că în cazul violenţelor s-a creat o confuzie.

SHARE

„Eu nu am emis niciun ordin. Am aprobat un ordin emis de Jandarmerie", a subliniat Speranța Cliseru, menţionând că i s-a solicitat acest lucru fără a primi explicaţii, potrivit News.ro. Prefectul a spus că aşa s-ar putea explica acea „confuzie" a Ministerului de Interne, conform căreia ea a emis un ordin. 

„Am aprobat un ordin emis de Jandarmerie. În legătură cu ce cine şi ce argumente - nu au fost decât solicitări de a semna, nu mi s-a spus de ce, nu am avut aceste discuţii. Nu există... nu a acţionat cineva să mă convingă, au fost anumite solicitări pe parcursul... nu cred că pot să fiu considerată eu că am intrat într-un joc, eu mi-am făcut datoria, eu am fost învestită de primul ministru să apăr şi să respect legislaţia, Constituţia, ordinea publică, deci eu îmi respect absolut atribuţiile pentru care ocup această funcţie şi vă spun că nu am participat şi nu voi participa niciodată la niciun fel de jocuri politice sau de altă natură. Spun întodeauna adevărul pentru că nu mă bazez pe sprijinul nimănui", a afirmat Speranţa Cliseru, la audierea în Comisia de apărare din Senat.

Citește și VIDEO Speranța Cliseru: Dragnea și Carmen Dan au mințit în legătură cu 10 august

Aceasta a precizat că încă din luna iunie au fost solicitări din parte unui ONG din străinătate, de a organiza un miting cu un milion de oameni. „Prima reacţie a comisiei de la nivelul Capitalei a fost să respingă pentru că fizic nu încăpeau în Piaţa Victoriei un milion de oameni", a afirmat prefectul.

Citește și Când a fost decisă evacuarea Pieței Victoria. Cliseru spune o nouă oră: după miezul nopții

Întrebată ulterior de jurnalişti dacă au fost depăşiri ale atribuţiilor de serviciu, Cliseru a spus că nu poate aprecia: "Eu mi-am făcut treaba mea, nu eu apreciez. Nu mă puneţi pe mine să fac aprecieri cu privire la colegii mei. Bănuiesc că fiecare, şi Jandarmeria a acţionat în baza reulamentelor, procedurilor dumnealor şi a legii, eu la fel..."
Prefectul a mai spus, în faţa jurnaliştilor, că a aprobat ordinul bazându-se pe situaţia care era la ora aceea în desfăşurare. "Situaţie este prezentată că eu nu m-am dus pe stradă să constat cu ochii mei că nu aveam cum să fac lucrul acesta.", a declarat aceasta.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -