Fosta soție a lui Buzatu, acuzat de șpagă, e senator. I-a donat o casă, o mașină, fiului din guvern

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.09.2023 - 20:11
Soția baronului PSD Buzatu, Gabriela Crețu - Foto: Colaj

Baronul PSD, Dumitru Buzatui a fost prins în timp ce lua 1,2 milioane de lei mită. (Fosta) soție este senator. Gabriela Crețu i-a donat fiului său Tudor Butatu o mașină, o casă, o barcă. Tudor Buzatu e în guvern.

SHARE

UPDATE Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat sâmbătă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu - reţinut de DNA pentru o mită de peste 1 milion de lei - a fost exclus din PSD, iar fiul acestuia, Tudor Buzatu, a demisionat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. De asemenea, soţia lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid.

Baronul PSD, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 1,2 milioane de lei. Președintele CJ Vaslui ar fi cerut 1.250.000 de lei, bani pe care îi primea în momentul în care a fost prins de ofițerii și procurorii de la Direcția Națională Anticorupție din Iași.

Citește și: Baronul PSD Dumitru Buzatu prins când lua 1.2 milioame de lei mită. Are 8 terenuri şi 5 clădiri

Senatoarea PSD Gabriela Creţu, (ex) soţia preşedintelui CJ Dumitru Buzatu - reţinut de DNA pentru o mită de peste un milion de lei şi exclus din PSD - s-a revoltat pe grupul de comunicare al senatorilor PSD după ce a fost suspendată din partid, potrivit unui mesaj obţinut de News.ro.

“Aştept explicaţie statutară şi legală pentru suspendarea mea din partid. Voi face contestaţie la Comisia de integritate”, a scris Gabriela Creţu pe grupul senatorilor PSD imediat după ce a fost suspendată din partid.

Citește și: 6.500 de lei lunar pensie specială pentru Dumitru Buzatu, baron PSD într-un județ sărac al României

Gabriela Crețu este senator PSD și, anul trecut, i-a donat fiului ei și al lui Dumitru Buzatu, bunuri imobiliare. Gabriela Crețu i-a donat lui Tudor Buzatru o casă, un teren intarvilan, o barcă și o mașină. 

E greu de spus de unde are senatoarea aceste bunuri, ea având o indemnizație de 2.000 euro de la Senat. Potrivit declarației sale de avere, Gabriela Crețu pare că ar fi divorțat de Dumitru Buztau unele bunuri fiind la „partaj”.

Fiul este în guvern

Fiul lui Dumitru Buzatu a intrat în guvern anul trecut.

Tudor Buzatu a fost numit, în ianuarie 2022, în poziția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului de atunci Nicolae Ciucă. El a fost menținut în funcție de premierul Marcel Ciolacu.

Interesant este că Tudor Buzatu are trecute în declarația de avere nu mai puțin de 23 de terenuri intravilane, agricole. și extravilane. Cele mai valoroase, cele intravilane, 7 la număr, le-a primit ca donație.

Citește și: Baronul PSD Buzatu, mită de 1.200.000 lei. Fiul, membru în guvern, proprietar a 20 de terenuri

PSD l-a dat afară pe Buzatu

Biroul Permanent Naţional al PSD, reunit sâmbătă dimineaţă în format online, a decis să-l excludă din partid pe liderul organizaţiei Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant când lua mită. De asemenea, soţia lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid. Şi fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, a demisionat din guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te