Socrul lui Ponta ia 27.000 lei/lună la Curtea de Conturi. Are și două pensii speciale de 10.000 lei

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.06.2023 - 13:27
Socrul lui Ponta ia 27.000 lei/lună la Curtea de Conturi - Foto: libertatea.ro

Socrul lui Ponta câștigă 27.000 de lei ca șef la Curtea de Conturi. El mai încasează două pensii speciale în valoare totală de 10.000 de lei/lună.

SHARE

Socrul lui Victor Ponta câștigă suma de 27.000 de lei pe lună ca vicepreședinte la Curtea de Conturi. El mai menționează faptul că ia două pensii. Una este de 72.000 de lei, iar o alta de 51.998 de lei. Cele două pensii îi aduc un total de 10.000 de lei pe lună.

Și soția lui Ilie Sârbu are două pensii.

A cumpărat de la un personaj controversat

Sârbu are trei terenuri și două apartamente. Unul dintre ele are 200 de metri pătrați și a fost achizționat de la un personaj controversat. 

Ilie Sârbu și-a luat respectivul apartament în Central Residential Park, un rezidențial construit în buricul târgului de omul de afaceri Niro, pentru care a contractat un împrumut de peste 400.000 euro pentru doar doi ani de zile din 2019 până în 2021.

Socrul lui Ponta ia 27.000 lei/lună la Curtea de Conturi

Anterior mai avusese o datorie de 180.000 de euro către același dezvoltator imobiliar pentru perioada 2013-2018. Vicepreședintele Curții de Conturi nu specifică dacă a și rambursat împrumuturile către compania lui Niro. În acest complex rezidențial este vecin cu ginerele său, care s-ar fi retras în activități de consultanță de afaceri, și care deține, la rândul său, două apartamente.

În acest moment, Sârbu nu mai are datorii. Deși câștigă sume importante, Sârbu are doar 151.000 de lei în bancă.

A fost și în vizorul DNA

A fost și în vizorul DNA, în dosarul celebru al retrocedărilor în care a fost condamnat fosta eminență cenușie a PSD, Viorel Hrebenciuc, însă dosarul său a fost disjuns și și-a pierdut urma din 2014 și până astăzi.

“Începând din anul 2013, inculpatul Hrebenciuc Viorel i-a solicitat suspectului Sîrbu Ilie, care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid politic, să-i transmită mesaje obligatorii lui Crăciunescu Adam, directorul general al Romsilva, membru în cadrul aceluiași partid politic, referitoare la modul în care instituția condusă de acesta din urmă trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate și litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeței de 43.277 ha pădure situată pe Valea Trotușului, în acest fel obținându-se foloase necuvenite de către inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza”, susțineau procurorii DNA.

Citește și: Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-a donat un milion

Aceștia l-au trimis pe Ilie Sârbu, pe atunci senator PSD, în judecată pentru folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Citește și: Victor Ponta cere să rămână doctor pentru că a câștigat 350.000 euro din avocatură prin fraudă

Deși la vremea nominalizării sale la Curtea de Conturi dosarul său nu era închis, Sârbu a reușit să fie numit și votat de către Parlament în 2015. Procurorii i-au clasat acest dosar lui Ilie Sârbu de abia în 2018.

Sârbu pare că are un înger păzitor pentru că în 2016 intrase din nou în vizorul DNA în dosarul favorizării omului de afaceri Ioan Niculae procurorii afirmând la vremea respectivă că „au rezultat date în privinţa unei posibile implicări infracţionale, atâta timp cât acest ministru, în ciuda opoziţiei funcţionarilor publici din minister, cât şi a înalţilor funcţionari reprezentanţi ai României pe lângă Comisia Europeană, a semnat proiectul de act normativ care l-ar fi favorizat pe Ioan Niculae şi a transmis respectivul document pe circuit în vederea avizării (…) în privinţa lui Ilie Sârbu au rezultat date concrete că s-ar fi întâlnit cu patronul Interagro şi că ar fi discutat problematica acestui act normativ cu alţi politicieni şi demnitari”.

Citește și: Victor Ponta rămâne definitiv fără titlul de doctor. A obținut, prin furt, suma de 360.000 de euro

În cauza disjunsă, cercetările sunt continuate pentru luare şi dare de mită, cumpărare şi trafic de influenţă, abuz în serviciu în forma tentativei cu scopul obţinerii de foloase necuvenite pentru altul, folosirea influenţei şi autorităţii unor persoane ce deţineau funcţii în partide politice pentru a obţine foloase necuvenite pentru altul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te