Ședință cu nervi la PSD: „Tu ai vândut alegerile!”

DE Octavia Constantinescu | 13.06.2019 - 14:50

Liderii PSD, reuniți în Comitetul Exectiv al partidului, joi, la Palatul Parlamentului, într-o nouă ședință tensionată pe tema alegerii viitoarei conduceri a formațiunii, își aruncă reproșuri și acuzații reciproce fără echivoc, în fața colegilor.

SHARE

Paul Stănescu, demisionar din funcția de președinte executiv al partidului și plasat împotriva aripii Dăncilă-Oprișan, a cerut amânarea Congresului, motivând că este o greșeală alegerea unei noi conduceri formată din aceiași lideri vechi.

„Nu eu, Oprișan sau Buzatu suntem viitorul”, a declarat Stănescu, președinte al PSD Olt, fost ministru al Dezvoltării și fost bun prieten al lui Liviu Dragnea, devenit din septembrie anul trecut lider al grupării puciștilor, semnatarii scrisorii anti-Dragnea, potrivit Digi24.

Stănescu a sperat că Viorica Dăncilă nu se va alia cu Marian Oprișan după pierderea alegerilor, și acceptase funcția de președinte executiv, dar după ce președintele PSD Vrancea și-a marcat net influența asupra premierului, a renunțat la funcție, alegând să se lupe cu acesta din postura de opozant.

De altfel, în ședința de joi a CEX, s-a văzut clar ruptura dintre el și Viorica Dăncilă, aceasta spunându-i public că o îndemna să renunțe la funcția de premier, să plece la Bruxelles pe un post de europarlamentar și să provoace căderea Guvernului PSD. Tot Viorica Dăncilă le-a reproșat noilor săi contestatari că se dezic de Liviu Dragnea, după ce ”toți am fost susținuți de Liviu Dragnea”. 

„Să ne liniștim și să ne repliem pentru următoarele alegeri”, le-a spus ea pesediștilor, pe care însă nu i-a convins ”să se liniștească”, având în vedere că Niculae Bădălău l-a acuzat pe Robert Negoiță că ”a vândut alegerile în sectoru lui”. 

Congresul pentru alegerea unei noi conduceri a PSD rămâne bătut în cuie pentru data de 29 iunie, Viorica Dăncilă neavând probleme reale în a-și impune punctul de vedere. Potrivit unor surse din conducerea PSD, șansele cele mai mari pentru preluarea puterii în partid le are trioul Dăncilă-Oprișan-Bădălău, pentru funcțiile de președinte, președinte executiv și secretar general. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.