Rareş Bogdan: Suntem vioara întâi în guvernare. Nu vă închipuiţi că e lapte şi miere

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 04.06.2022 - 09:52
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan. / Foto: digi24.ro

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat, întrebat care este principalul partid din actuala coaliţie de guvernare, că PNL este "vioara întâi", atâta vreme cât deţine funcţia de prim-ministru.

SHARE

"Suntem la guvernare după şapte ani de război politic dur, agresiv, cu declaraţii belicoase din partea ambelor părţi, în care cred că PNL nu a făcut rabat nici de critici, nici de atitudini corecte pentru ceea ce înseamnă sănătatea democraţiei româneşti.

Arhitectura Guvernului României şi a puterii din România este cu un prim-ministru care are un rol, chiar dacă primul ministru nu are toate puterile pe care le are cancelarul german sau cancelarul austriac sau primul ministru italian, acolo preşedinţii fiind doar la nivel de reprezentare, la noi, puterea executivă fiind împărţită între premier şi preşedinte, vă asigur că cel care dă tonul şi care duce, practic, politica, care dă direcţia politicilor guvernamentale este premierul României.

Citește și: Ucraina acuză că „Rusia fură fără ruşine cereale” și le exportă. Turcia, unul dintre clienți

Atâta timp cât premierul României este preşedinte al partidului de guvernământ, preşedinte al PNL, atâta timp cât preşedintele partidului de guvernământ, Partid Naţional Liberal, este premier al României cu drepturi depline, doar cineva care vrea să ne incite să reacţionăm într-un fel ne spune că am fi o altă vioară decât vioara întâi.

Suntem vioara întâi în guvernare şi e normal să fim atât timp cât avem premierul, avem nouă miniştri”, a afirmat Rareş Bogdan, la Digi 24, informează news.ro.

Citește și: Efect al războiului: Sute de delfini morți, pe ţărmurile României, Bulgariei, Turciei şi Ucrainei
 
În ceea ce priveşte modificările în Guvern preconizate pentru luna mai a anului viitor, Bogdan a arătat că din momentul în care primul ministru va fi schimbat, PNL va avea în continuare funcţii-cheie în Executiv, precum vicepremier, secretar general al Guvernului, miniştri ai Transporturilor, Finanţelor Publice.  
 
Liderul liberal a susţinut că, din punctul său de vedere, protocolul care prevede rotaţia la guvernare în actuala legislatură va fi respectat. 
 
"Eu vă pot spune că PNL va rămâne în acest parteneriat care sigur că a fost greu. (...) Nu vă închipuiţi că e lapte şi miere, dar învăţăm să convieţuim”, a mai spus Rareş Bogdan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.