Raluca Turcan nu crede că va fi dată afară din PNL

DE Edi Neagu | 24.11.2021 - 11:35
Raluca Turcan nu are ce să își reproșeze. FOTO: Facebook

Ministrul Muncii vine cu explicații după ce l-a criticat dur pe Florin Cîțu.

SHARE

După schimbul de replici acide din ultimele zile cu Florin Cîțu, ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat marți seara, la Digi24, că nu se așteaptă să fie dată afară din partid pentru că l-a atacat pe președintele PNL și i-a cerut demisia. „De ce? Am spus lucrul acesta în interior. Nu există niciun temei să fiu exclusă din PNL”, a explicat Turcan.

„Acesta este regulamentul partidului. Dacă sunt colegi care atacă public președintele partidului sau partidul, atunci se supun rigorilor statutului”, a explicat Raluca Turcan, după ce Florin Cîțu a avertizat-o anterior că vor fi luate decizii în BPN, dacă aceasta preferă să discute problemele partidului în presă.

Întrebată dacă se așteaptă să fie exclusă de Florin Cîțu din Partidul Național Liberal pentru că l-a atacat și i-a cerut demisia, Turcan a răspuns că „în mod normal nu”, pentru că „nu există niciun temei statutar”.

Citește și: Putin amenință NATO: Rusia și Belarus vor continua să răspundă provocărilor, inclusiv militare

„Nu. De ce? Am spus lucrul acesta în interior. De altfel, din interiorul partidului au apărut în spațiul public declarații mult mai tăioase decât ce am spus eu”.

Întrebată, de asemenea, despre afimația potrivit căreia „s-a negociat în genunchi” cu PSD, Raluca Turcan a spus: „Discuția este mai delicată, mâine încep audierile pentru formarea unui nou cabinet și acesta în proporție de 99,9% joi va fi votat, cred că e foarte valoros pentru oameni să înțeleagă că suntem în punctul în care România să capete stabilitate guvernamentală, să se încheie toată tensiunea politică. (...) Dacă ne uităm la aritmetica guvernamentală, cifrele sunt clare, artitmetica ne arată că nu s-a câștigat politic pentru PNL mai mult decât a fost înainte, dacă privesc spre ceea ce se întâmplă în afara scenei politice, că avem o criză saniară, că avem o iarnă dificilă, atunci aș putea să cer aceeași îngăduință și să aștept rezultatele”.

Citește și: CCR l-a scăpat pe Isărescu de ștampila oficială de colaborator al Securității

„Nu își propune nimeni să îl schimbe pe Florin Cîțu, este ales de două luni, orice speculație de acest tip face rău partidului și societății în general. Oamenii sunt atât de sătui de clasa politică încât nu mai vor această râcă. Eu nu pot decât să îi rog pe cei care ne-au votat, chiar dacă au votat anti-PSD, să înțeleagă că aceasta a fost singura soluție. Cred că un pic de timp ar prinde bine încât să recapete încredere”, a mai afirmat Turcan.

În urmă cu doar o zi, Raluca Turcan l-a atacat dur pe Cîțu și chiar i-a cerut demisia din funcția de președinte al PNL. După ce nu a mai primit un post de ministru în Guvernul Ciucă, Turcan a scris, într-un mesaj postat pe un grup intern al partidului, că „președintele partidului a negociat doar pentru el” și „Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii”.

În replică, Florin Cîţu i-a transmis marți că disputa va fi tranșată în ședința Biroului Politic Național.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.