Purtătorul de cuvând al PSD a retras scuzele pentru jurnaliști. A lăsat aluzia la banii dați presei

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 27.08.2020 - 00:03
Scuzele lui Romașcanu au rezistat sub o săptămână

Lucian Romașcanu a fost înregistrat în timp ce își exprima în mod vulgar nemulțumirea că jurnaliștii nu participă la conferința de presă pe care o organizase în calitate de purtător de cuvânt al PSD.

SHARE

„E un pic jignitor, ai purtător de cuvânt care vine să-ți dea niște informații. Dacă nu spune Ciolacu nimic, ce faci? Nu dai nimic? Ce faci cu publicul tău care vrea informații? Unde e omul nostru de la cameră, frate? Ăsta este sfârșitul unei frumoase prietenii. O să primească o p… în c… toți”, a declarat Lucian Romașcanu, înaintea unei conferințe de presă care urma să aibă loc la sediul PSD. 

Purtătorul de cuvânt nu a știut că este înregistrat. Și nici o colegă a sa, care a râs, comentând „Nici aia, poate le place”.

Romașcanu a continuat: „S-ar putea, da!”.

După ce înregistrarea a devenit publică, fostul ministru al Culturii a fost suspendat din postura de purtător de cuvânt al PSD. 

Totodată, Lucian Romașcanu a publicat pe Facebook două postări.

În prima își cerea scuze: „Azi, înaintea conferinței de presă, pe un fond încărcat, se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret.

În contextul plecărilor din partid am avut o reacție exagerată care, totuși, fiind în SPAȚIU PRIVAT și într-o CONVERSAȚIE PRIVATĂ, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică și, în consecință, îmi prezint SCUZELE de rigoare.

Repet, daca a existat o ieșire nepotrivită, aceasta a fost exclusiv generată de traseiștii acestei perioade.
Respect presa, am peste 20 de ani de muncă în această industrie, îi asigur și pe această cale pe jurnaliști de tot respectul meu.

Mulțumesc pentru înțelegere!”.

În a doua, își exprima nemulțumirea că jurnaliștii au publicat discuția sa privată, cu tot cu jignirea la adresa presei, în condițiile în care a contribuit la suplimentarea cu 10% a fondurilor acordate de guvern pentru susținerea jurnalismului în pandemie. 

„Prea multă lume a ridicat piatra...
Dacă 10% dintre cei care și-au exprimat blamul ar face ceea ce predică, lumea ar arăta altfel.
De ce, totuși, nu arată altfel?
PS Ceea ce fac e din convingere, inclusiv legea de mai jos. O public ca minimă dovadă a respectui meu pentru presă. E prima oară când o menționez, nu-mi datorează nimeni, nimic”, a scris Lucian Romașcanu.

Între timp, politicianul s-a răzgândit pe jumătate. A șters de pe Facebook scuzele față de jurnaliști. Nu și aluzia la bani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.