PSD își alege noua conducere la finalul lunii iunie

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.06.2019 - 15:31
Premierul Viorica Dăncilă în ședința CEX/Foto: Digi24

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit astăzi într-o ședință tensionată, liderii partidului urmând să stabilească data congresului şi să discute din nou despre remanierile din Guvern.

SHARE

CEx-ul PSD au decis să convoace un congres în data de 29 iunie, peste trei săptămâni. Liderii partidului au ales așadar varianta propusă de Viorica Dăncilă.

Tot în cadrul ședinței Paul Stănescu a demisionat din conducerea PSD. 

Liderii importanți ai partidului au declarat că un congres de alegere a președintelui trebuie organizat cât mai rapid, Marian Oprișan înaintând ca interval de timp sfârșitul acestei luni, însă alți lideri importanți consideră că ar trebui organizat după alegerile prezidențiale din toamnă.

Pe de altă parte, Niculae Bădălău susţine varianta unui congres organizat „într-o lună-două” pentru a stabili programul de campanie al prezidenţiabilul şi numele acestuia.

De aceeași părere este și Gabriela Firea, care a spus însă că nu există un conflict între ea și Viorica Dăncilă: „Așa s-a auzit pe surse. Eu nu știam că avem un astfel de conflict.”

În ceea ce privește data organizării congresului PSD, primarul general al Capitali a spus că „graba strică treaba”.

„Să venim cu un mesaj clar pentru români, și nicidecum să alergăm după scaun. Un congres va trebui să aibă loc pentru modificarea statului și pentru alegerile prezidențiale. Acum avem o conducere statutară și nu am auzit voci în partid care să conteste această conducere. Practic nu este un gol de putere”, a declarat Gabriela Firea.

Întrebată dacă acest congres trebuie să aibă loc în perioada imediat următoare, Firea a spus: „Când să îl organizăm? Nu trebui să fie organizate conferințe în județe. Noi în loc să strângem rândurile pentru moțiunea de cenzură în Parlament, începem iar s-o luăm de la capăt cu grupuri, grupulețe, în loc să fim preocupați de alte probleme?”

Preşedintele executiv al PSD, Paul Stănescu, a declarat, miercuri, într-o emisiune la Antena 3, că în şedinţa Comitetului Executiv de vineri se va stabili când se organizează congresul şi a spus că trebuie lăsaţi tinerii la conducerea partidului.

După cum au declarat mai mulţi lideri PSD, congresul ar urma să fie organizat până la finalul lunii iunie, iar în cadrul acestui ar trebui desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din toamnă.

De asemenea, se vor face cel mai probabil unele modificări la statutul PSD.

După condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare, PSD a rămas cu o conducere interimară, însă nu este clar deocamdată dacă la acest congres va fi ales şi noul preşedinte al partidului sau dacă va fi menţinut interimatul asigurat de Viorica Dăncilă, cel puţin până la alegerile prezidenţiale.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te