Program de Guvernare AUR: case la 1 leu, fond suveran pe model Dragnea, autostrăzi făcute de români

DE Petre Bădică | Actualizat: 01.04.2024 - 15:36
Program de Guvernare AUR: case la 1 leu, fond suveran pe model Dragnea, autostrăzi făcute de români - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu
Program de Guvernare AUR: case la 1 leu, fond suveran pe model Dragnea, autostrăzi făcute de români - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu

Program de Guvernare AUR cuprinde case la 1 leu, fond suveran pe model Dragnea, autostrăzi făcute de români și distracție ca în Dubai la Marea Neagră. Programul garantat de George Simion este plin de prevederi populist-naționaliste care nu au nicio legătură cu realitatea.

SHARE

George Simion și AUR au și un Program de guvernare de care nu vorbesc niciodată.

În el găsești o lume ideală, cu scăderi de taxe și impozite, bani cu nemiluita pentru mame, vârstnici, tineri căsătoriți, cu români fericiți să revină acasă și drumuri care brăzdează țara, chiar dacă nu se arată de unde vor fi luați banii. Mai degrabă se va apela la fonduri proprii, dat fiind că Simion și AUR sunt în război cu birocrații de la Bruxelles, cu Ursula von der Leyen (devenită dușmanul AUR numărul 1) și „globaliștii”.

Citește și: EXCLUSIV George Simion a trăit 9 ani cu 2.000 lei/lună, dați de un coleg din AUR. Ce făcea pentru ei

Program de guvernare AUR: case la 1 leu, fond suveran pe model Dragnea, autostrăzi făcute de români

În schimb, există un filon naționalist care străbate Programul de guvernare AUR. Naționalismul se amestecă cu dorința ca sume uriașe de bani să fie date pe mâna șefilor AUR.

AUR vrea crearea unui fond suveran din care să se facă investiții ulterioare, industria să fie românească (cu ce bani o retehnologizezi nu se zice), iar drumurile să fie făcute de români (nu e clar de unde scot firme românești, când vedem că „unicul” Umbrărescu a început să dea rateuri întinzându-se mai mult decât îi permite forța de muncă).

AUR s-a inspirat de la PSD

„Înființăm un program național în cadrul căruia vor fi prelucrate (primar, secundar, terțiar) bogățiile naturale, cum ar fi mineralele, apele, petrolul, gazele, aurul și metalele rare din subsol, precum și pădurile, plantele și alte elemente care fac parte din bogăția națională”, scrie AUR.

Cum pentru extragerea / prelucrarea bogățiilor e nevoie de miliarde de dolari, AUR a găsit și banii. Detalii AICI

„Resursa financiară produsă de fiecare bogăție în parte va fi evidențiată public, zi de zi, ca parte a Fondului Suveran de Investiții, după modelul Norvegiei.

Fondul Suveran de Investiții va fi responsabil pentru administrarea resurselor naturale ale României, plasarea sumelor colectate în investiții cu risc scăzut în afara țării, acoperirea deficitului la fondul de pensii din câștigurile obținute și investiții în domenii cheie de interes național (energie, siderurgie, metalurgie șamd).

Fondul Suveran de Investiții va fi organizat sub forma unui fond de stat ce poate fi capitalizat din banii contribuabililor români, permițându-le acestora să devină acționari”, scrie AUR.

Același discurs îl avea Dragnea în 2018:

Liviu Dragnea susţinea că înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va ajuta la dezvoltarea infrastructurii mari şi la reindustrializarea României, va investi în agricultură, va genera foarte multe locuri de muncă şi va contribui la creşterea Produsului Intern Brut (PIB). Semn că și lui Simion îi plac banii exact ca lui Liviu Dragnea.

Sursa AICI

Apoi, AUR trece la naționalizări: 

„Pachetele majoritare de acțiuni OMV-Petrom și ale altor companii strategice vor fi recuperate treptat, prin intermediul unei despăgubiri corecte, după ce se va verifica îndeplinirea tuturor obligațiilor contractuale, inclusiv a celor de la vânzare”, mai scriu economiștii lui Simion.

Chiar în deschiderea Programului de guvernare, AUR cere respect, tratament egal și spune că s-a săturat de centralizarea UE. Capitolul se numește „Români, demni în Europa și în lume.” Detalii AICI

La pensiile speciale AUR nu taie aproape nimic. Spun ei: „Pensiile speciale aflate în plată cu venituri lunare cumulate mai mari decât salariul președintelui țării, se va impozita cu 90% partea care depășește salariul președintelui și care nu este bazată pe contributivitate”.

Iohannis are salariu 24.000 lei brut. Pensia medie specială este, în magistratură, de 20.000 lei net, dar mai mică dacă eliminăm partea de contributivitate. Tăierea pensiilor speciale va fi, în final, mică.

AUR vrea interzicerea unor exporturi

Ca în vremuriule de tristă amintire, exportul unor resurse va fi oprit, iar prelucrarea materiilor prime se va face de către oamenii muncii. Industrii care sunt praf și pulbere vor redeveni motorul României, deși nu se spune cum.

„Industriile petrochimică, siderurgică, producătoare de materiale de construcții, mijloace de transport, utilaje agricole și industriale vor beneficia de facilități fiscale, în timp ce exportul unor resurse va fi interzis temporar, iar prelucrarea materiilor prime va fi obligatorie”, scrie AUR. Detalii AICI

Deși asta nu e treaba statului, AUR se angajează să: „Creăm bănci noi – precum Banca de Dezvoltare, Banca Agricolă și Banca Românească pentru Locuințe și Consolidarea Clădirilor, pentru a asigura creditarea afacerilor autohtone și a populației”.

Iar apoi, „Extindem CEC Bank în comunitățile românești din diaspora pentru a oferi finanțare românilor care doresc să deschidă magazine și depozite cu produse românești”.

Cine are o familie numeroasă își ia mașină cu dobândă plătită de AUR

„Acordăm împrumuturi cu dobândă subvenționată de până la 10.000 de euro pentru cumpărarea unui autovehicul nou familiilor cu trei sau mai mult de trei copii minori”, se arată în Programul de guvernare AUR. Detalii AICI

În ceea ce privește educația, „încurajăm creșterea numărului de studenți cu 50% în următorii 10 ani, în special în domeniile în care există o lipsă de specialiști pe piața internă”. Cum? Nu se spune. De ce? În condițiile în care multe universități private rămân, în continuare, fabrici de făcut diplome.

În materie de construit drumuri, AUR vrea să impună constructori români. 

Citește și: George Simion schimbă candidatul AUR la București. Newsweek a scris că e omul primarului PSD Băluță

„Ducem la îndeplinire proiectele autostrăzilor nefinalizate (Giurgiu-București-Suceava-Cernăuți, respectiv Bârlad-Chișinău, Iași-Cluj, Brașov-Ploiești, Pitești-Sibiu, Satu Mare-Botoșani) cu constructori români, independent sau prin asocieri cu consorții străine”, spune AUR.

În afară de Pitești -Sibiu unde se lucrează, pentru celelalte nu există nici măcar studiu de fezabilitate. Iar fără fonduri europene (UE e dușmanul AUR) nu se vor face niciodată.

AUR, campioni la trasesim, vrea să scoată politica din administrație

„Depolitizăm administrația publică locală și centrală”, scrie AUR. Newsweek a oferit un ultim exemplu, ieri, când la primăria Piatra Neamț a fost impus un traseist politic de către George Simion. Filiala locală AUR a demisionat în semn de protest.

Citește și: George Simion impune un consilier guvernamental la primăria Neamț. Organizația locală a demisionat

Altfel, Simion continuă populismul: „Reintroducem obligativitatea ca prefecții și alte categorii de funcționari să nu aibă afiliere politică”. În condițiile în care aproape că nu are candidați care să nu fi trecut prin numeroase alte partide.

Dacă în UE nu le place atât de mult, AUR ar vrea ca în România să fie ca în Dubai: „Susținem realizarea de insule și peninsule artificiale prin acceptarea de investiții private în zona Mării Negre (precum în Dubai)”, spune AUR la capitolul turism. 

Detalii AICI

Iar dacă vă mutați la țară, AUR vă dă gratuit casele altor oameni. Asta prevede „Implementarea Programului „Case la 1 leu” pentru tineri din România și românii din diaspora care doresc să revină în țară”.

Dacă doriți o Românie „demnă”, în care să curgă lapte și miere, cu bănci și fabrici naționalizate, cu un fond de zeci de miliarde de euro gestionat de viitorul premierul Marius Lulea (angajatorul - timp de peste un deceniu al lui George Simion), cu autostrăzi făcute de români din banii românilor, iar la Marea Neagră să vă distrați ca în Dubai, atunci Votați AUR!

Citește și: 30 de contracte cu statul pentru firma la care George Simion a fost director. 10.000 € de la poliție

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te