Primarul Florea „de la 5”: doctorand la o „fabrică de diplome” privată din Moldova

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.10.2018 - 17:04

Daniel Florea, edilulul celui mai sărac sector al Capitalei, a urmat un doctorat la aceeași universitate privată din Chișinău unde colegul său de partid, Florin Iordache, a obținut un doctorat plagiat.

SHARE

Daniel Florea s-a remarcat prin sindrofiile extrem de costisitoare organizate la el în sector. Numai pentru evenimentul „50 de ani de sector 5” a cheltuit 750.000 de euro din bani publici. Florea se chinuie și cu școala. 

În cv-ul său acesta menționează că,  din anul 2001, este „Doctorand în științe juridice - cursuri doctorale finalizate fără susținerea lucrării de doctorat”, la disciplina „Istoria doctrinelor și științelor politice”.

Dar informația cea mai tare este aceea că Daniel Florea și-a dat doctoratul la Universitatea Liberă Internatională din Moldova (Chișinău), cunoscută ca o veritabilă „fabrică de diplome”.

Citește și Războiul din PSD - Dragnea, victoria care anunță înfrângerea

La aceeași universitate privată din Republica Moldova, Florin Iordache a obținut titlul de doctor cu lucrarea “Impactul corporaţiilor transnaţionale asupra proceselor de integrare economică a României în UE”. Doctoratul a fost luat, în 2007, la Universitatea Liberă Internațională Moldova (instituție privată). În lucrarea sa de doctorat, Iordache a plagiat din zeci de surse fiind vorba de un furt ordinar.

Cursuri ilegale la Constanța

În perioada în care pretinde că studia pentru doctorat la facultatea din Republica Moldova, primarul Florea era judecător la Constanța. De ce a refuzat Florea să mai susțină lucrarea de doctorat după ce a studiat, în acest sens, mai mulți ani?

O informație publicată de portalul dezvaluiri.ro, arată că: Universitatea Liberă Internaţională din Moldova a semnat un contract cu o fundație din Constanța prin intermediul căreia a organizat cursuri universitare ilegale în România. Doar examenele finale erau date la Chișinău. În acest caz s-a sesizat și Ministerul Educației de la București.

Este posibil ca Daniel Florea să fi urmat doctoratul la Constanța unde Universitatea Liberă Internațională a Moldovei avea o filială. Florea nu a mai susținut teza pentru că ar fi participat la cursuri ilegale.  Iar Universitatea  Liberă Internațională a Moldovei și-a suspendat cursurile la Constanța.

Universitatea Liberă Internațională a Moldovei a fost implicată și în alte scandaluri. Potrivit Publika TV, viitorii studenţi ar fi fost acceptaţi şi cu bac-ul picat.

Primarul Florea nu a putut fi contactat având telefonul mobil închis. 

Citește și PSD a cheltuit 700.000 de euro, bani publici, în onoarea lui Ceaușescu

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -