Cum banii au fost de la bugetul local, cetățenii au plătit această sumă pentru organizarea unui bâlci electoral. Primarul sectorului 5, PSD-istul Daniel Florea, a cheltuit banii cetățenilor pentru ca mai multe trupe să cânte într-un parc și a dat locuitorilor o fasole cu ciolan.
Și totuși, ce a dorit să marcheze primarul Dan Florea cu evenimentul „50 de ani de sector 5”? Ai crede că, în urmă cu jumătate de veac, prin jertfa unor români, sectorul 5 a fost eliberat. Ori, că și-a declarant independența. Sau, și-a luat soarta în propriile mâine scăpând de sub tirania unor străini.
Nici vorbă de toate astea. Prin evenimentul „50 de ani de sector 5”, Dan Florea a sărbătorit o inițiativă legislativă a partidului comunism și, implicit, a tovarășului Nicolae Ceaușescu, secretar general al PCR la acea vreme.
La 16 februarie 1968 apărea Legea numărul 2. Ea a fost adoptată de Marea Adunare Naţională a Republicii Socialiste România, iar la articolul 1 se stipula: „Teritoriul Republicii Socialiste România este organizat în unităţi administrativ-teritoriale: judeţul, oraşul şi comuna”.
La articolul 6 se preciza: „Municipiul Bucureşti este organizat pe sectoare, numerotate. Sectorul agricol Ilfov este subordonat municipiului Bucureşti. Municipiul Bucureşti, Capitala Republicii Socialiste România, se compune din 6 sectoare: - Sectorul 1 - Sectorul 2 - Sectorul 3 - Sectorul 4 - Sectorul 5 - Sectorul 6”.
Exact acest lucru a sărbătorit primarul Daniel Florea.
”Reforma comunistă (din 1968 n.red.) modifica precedentul mod de organizare ce avea ca sursă de inspiraţie unităţile administrativ-teritoriale existente pe teritoriul URSS: regiuni şi raioane. În urma revenirii la organizarea tradiţională, România cuprindea 39 de judeţe, 2.706 comune, 47 de municipii şi 189 oraşe”, după cum precizează historia.ro.
Pe aceeași logică a primarului PSD Dan Florea, s-ar fi putut organiza aproape 3.000 de evenimente pentru fiecare nou unitate administrativă reorganizată de comuniști în 1968.
În fapt, primarul Dan Florea și-a făcut puțină imagine pe banii cetățenilor din sectorul 5, cel mai slab dezvoltat al Capitalei.