PSD a cheltuit 700.000 de euro, bani publici, în onoarea lui Ceaușescu

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.09.2018 - 15:44

Primăria Sectorului 5 a plătit suma de 700.000 de euro pentru un eveniment intitulat „50 de ani de sectorul 5”.

SHARE

Cum banii au fost de la bugetul local, cetățenii au plătit această sumă pentru organizarea unui bâlci electoral. Primarul sectorului 5, PSD-istul Daniel Florea, a cheltuit banii cetățenilor pentru ca mai multe trupe să cânte într-un parc și a dat locuitorilor o fasole cu ciolan. 

Și totuși, ce a dorit să marcheze primarul Dan Florea cu evenimentul „50 de ani de sector 5”? Ai crede că, în urmă cu jumătate de veac, prin jertfa unor români, sectorul 5 a fost eliberat. Ori, că și-a declarant independența. Sau, și-a luat soarta în propriile mâine scăpând de sub tirania unor străini.

Nici vorbă de toate astea. Prin evenimentul „50 de ani de sector 5”, Dan Florea a sărbătorit o inițiativă legislativă a partidului comunism și, implicit, a tovarășului Nicolae Ceaușescu, secretar general al PCR la acea vreme.

La 16 februarie 1968 apărea Legea numărul 2. Ea a fost adoptată de Marea Adunare Naţională a Republicii Socialiste România, iar la articolul 1 se stipula: „Teritoriul Republicii Socialiste România este organizat în unităţi administrativ-teritoriale: judeţul, oraşul şi comuna”. 

La articolul 6 se preciza: „Municipiul Bucureşti este organizat pe sectoare, numerotate. Sectorul agricol Ilfov este subordonat municipiului Bucureşti. Municipiul Bucureşti, Capitala Republicii Socialiste România, se compune din 6 sectoare: - Sectorul 1 - Sectorul 2 - Sectorul 3 - Sectorul 4 - Sectorul 5 - Sectorul 6”.

Exact acest lucru a sărbătorit primarul Daniel Florea. 

”Reforma comunistă (din 1968 n.red.) modifica precedentul mod de organizare ce avea ca sursă de inspiraţie unităţile administrativ-teritoriale existente pe teritoriul URSS: regiuni şi raioane. În urma revenirii la organizarea tradiţională, România cuprindea 39 de judeţe, 2.706 comune, 47 de municipii şi 189 oraşe”, după cum precizează historia.ro.

Pe aceeași logică a primarului PSD Dan Florea, s-ar fi putut organiza aproape 3.000 de evenimente pentru fiecare nou unitate administrativă reorganizată de comuniști în 1968.

În fapt, primarul Dan Florea și-a făcut puțină imagine pe banii cetățenilor din sectorul 5, cel mai slab dezvoltat al Capitalei. 


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -