Președintele Senatului, Anca Dragu: M-aș feri să spun că este criză

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 18.04.2021 - 13:03
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Întrebată dacă scenariul ieşirii de la guvernare este luat în calcul, Anca Dragu a răspuns: "Noi suntem aici să construim, noi vrem să aplicăm programul de guvernare".

SHARE

"Nu vorbim la trecut (despre coaliţia de guvernare - n.r.), vorbim la viitor. (...) Avem o sincopă.  

Citește și: FOTO Gheorghe Zamfir despre iubita cu 44 de ani mai tânără: „A fost trimisă de Dumnezeu pentru mine”

Ne-am trezit cu această situaţie total neplăcută în care premierul l-a demis pe unul dintre miniştri, pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, şi a fost un gest unilateral, fără discuţie, dincolo de orice limită şi orice dialog firesc în cadrul coaliţiei, dar m-aş feri să spun că este criză.

Citește și: Lacheul lui Stelian Nistor, actorul George Ivașcu, se crede șef al masoneriei. Însă a fost exclus

Noi vrem să ne aşezăm la masa discuţiilor, la dialog. În acest moment, noi spunem că, din păcate, nu putem avea încredere în premierul Cîţu, dar, pe de altă parte, coaliţia trebuie să continue activitatea. (...) Vrem să începem să discutăm. Conceptul de negociere, de dialog, de masa discuţiilor trebuie să existe în spaţiul public, să existe mai des. Nu este vorba de înţelegeri pe sub masă, este vorba de un dialog serios, cu reguli, cu criterii şi reguli clare. 

Citește și:  Interlopul Corduneanu, condamnat pentru șantaj la 100 de zile de muncă în asistență socială

Nu cred că cineva se aştepta ca discuţia să aibă loc imediat, în minutul 1, dar probabil că vom avea cel mai târziu luni discuţia în coaliţie", a declarat Anca Dragu, într-o emisiune la Prima TV.

Preşedintele Senatului estimează că situaţia va fi deblocată în două săptămâni.

Mesaj de responsabilitate


Anca Dragu a subliniat că participarea miniştrilor USR PLUS la şedinţa de Guvern de joi a fost un mesaj de responsabilitate.

"Faptul că au mers la şedinţă arată angajamentul pe care îl au miniştrii noştri pentru Guvern şi pentru coaliţie. (...) Faptul că noi ne comportăm responsabil, nu ca un copil răsfăţat care zice 'ok, îmi iau jucăriile şi plec', nu trebuie confundată cu slăbiciunea", a subliniat preşedintele Senatului.

Ea a susţinut, de asemenea, că premierul Florin Cîţu nu a explicat decizia de revocare a lui Vlad Voiculescu.

"Nu am auzit explicaţii din partea premierului cu privire la demiterea lui Vlad Voiculescu. (...) Cred că tot pe surse s-au mai scurs informaţii, păreri, impresii cum că ar fi o tensiune între ei, dar noi nu am văzut o evaluare asupra activităţii ministrului Voiculescu. Nu aş putea să spun ce a dus la această demitere, cu siguranţă acel ordin mi se pare un pretext slab. Este vorba de un ordin care a fost discutat în CNSU, este un ordin care stabiliea nişte criterii, în niciun caz nu băga vreo localitate în carantină", a completat preşedintele Senatului.

Întrebată dacă scenariul ieşirii de la guvernare este luat în calcul, Anca Dragu a răspuns: "Noi suntem aici să construim, noi vrem să aplicăm programul de guvernare".

Despre o rocadă între Florin Cîţu şi Ludovic Orban la şefia Guvernului, ea a susţinut că o astfel de propunere trebuie să vină din partea liberalilor.

Totodată, întrebată despre posibilitatea susţinerii de către USR PLUS a unei moţiuni de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu, ea a răspuns: "Noi vrem să construim şi nu vrem să dăm satisfacţie oponenţilor".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te