Președintele PNL, Nicolae Ciucă: ”Spune lumea că sunt un politician atipic și așa vreau să rămân”

DE Newsweek România | Actualizat: 22.09.2024 - 10:03
Președintele PNL, Nicolae Ciucă: ”Spune lumea că sunt un politician atipic și așa vreau să rămân” - Foto: Facebook/ Nicolae Ciucă
Președintele PNL, Nicolae Ciucă: ”Spune lumea că sunt un politician atipic și așa vreau să rămân” - Foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă afirmă că este un politician atipic și așa dorește să rămână. Președintele Senatului a vorbit despre campania electorală dar și despre inundațiile din Galați la Școala Politică a Organizației Femeilor Liberale.

SHARE

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a vorbit la Școala Politică a Organizației Femeilor Liberale despre cariera sa, despre campania electorală, despre românii din diaspora dar și despre inundațiile de la Galați. 

Președintele Senatului le-a transmis un mesaj emoționant românilor care lucrează în străinătate. Nicolae Ciucă a reamintit, că banii trimiși de diaspora au fost egali cu absorbția fondurilor europene, 11 miliarde de euro. ”Cum poate cineva să zică ceva de diaspora României?”, a spus președintele PNL.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă: Spune lumea că sunt un politician atipic și așa vreau să rămân

Principalele mesaje transmise de Nicolae Ciucă la Școala Politică a OFL:

 Despre inundațiile din Galați 

 Într-adevăr suntem la o săptămână după dezastrul care s-a intâmplat în județul Galați, și pentru că s-a vorbit despre empatie, trăire, dați-mi voie să vă rog ca împreună să păstrăm un moment de reculegere pentru victimele din Galați

Ne exprimăm regretul pentru pierderea vieților omenești, pentru tot ceea ce a însemnat tragedia de acolo, pierderile materiale, disperarea unor oameni care după o viață de om s-au văzut fără absolut nimic rămas intr-o noapte.

Ca atare, pot de cealaltă parte să vă mulțumesc OFL, TNL și filialelor din Galați, Brăila, Vrancea, Vaslui, București, Ilfov pentru modul în care au reacționat încă de a doua zi pe tot parcursul săptămânii prin voluntari care s-au dus și au ajutat acolo oamenii care dincolo de disperare erau epuizați după două-trei zile la rând. 

 Despre modelul de administrație liberală 

Există poli de dezvoltare în România. Asociez cu administrația liberală, trei dintre acești poli, în nord-vest avem administrație liberală, nu numai la Bihor, ci pe toată axa, până la Brașov, pe nord-est aveam și sperăm să mai avem la Suceava, acum avem la Botoșani, Iași. În sud-est avem Constanța și municipiul Tulcea.

Din păcate ne lipsește sud-vest, dar sper ca și acolo să reușim să le arătăm și celor de acolo că administrațiile liberale sunt cele care aduc prosperitate și libertate. 

Vreau sa rămânem cu picioarele pe pământ și să facem lucruri. Sunt o serie întreagă de învățăminte pe care le-am desprins fiecare atât din administrația la nivel local, inclusiv comportamentul, atitudinea noastră în interiorul unei coaliții, s-au învățat multe în această perioadă. 

PNL a fost cel care a realizat cea mai mare absorbție de fonduri europene când a fost la guvernare și a atras cele mai multe investiții străine. 

Despre activitatea OFL 

 Membrele Organizației Femeilor Liberale dau credibilitate mesajelor PNL mai ales în campaniile din ușă în ușă, și acele mesaje se duc în inima oamenilor

(La finalul discursului, Nicolae Ciucă a discutat cu doamnele liberale și a răspuns întrebărilor acestora). Mai jos, principale mesaje date de președintele Nicolae Ciucă în cadrul dialogului: 

 Despre Diaspora 

Cei care sunteți în Diaspora astăzi, meritați respectul. Când te uiți în ochii lor, al celor plecați în străinătate, vezi tristetea și durerea. Nu întotdeauna ei pot să se întoarcă acolo unde au radacina.

Banii trimisi de Diaspora au fost egali cu absorbția fondurilor europene, 11 mld euro. Bani care vin din Diaspora. Cum poate cineva sa zica ceva de Diaspora din România?

Nu le-a fost ușor nici măcar să cumpere biletul să se ducă acolo, au cumparat poate pe datorie si mare greutate si cu o durere in suflet pe care nici macar timpul nu o poate rezolva.

Vă mulțumim pentru tot ce reprezentați pentru țară!

 Despre studiile făcute în afara țării 

Studiile internaționale și din școala românească m-au învățat cât de important e să fii tu însuți. 

 Despre vacanțele făcute în țară 

Îmi fac concediile în țară pentru că nu ajunge o viață să descoperi România

 Despre credință 

Au fost foarte multe momente în care m-am simțit aproape de Dumnezeu. Și mă consider aproape permanent de Dumnezeu. Eu cred în ceea ce ne este dat, desigur nu cu o abordare fatalistă. Când e vorba de credință, ea se trăiește. Nu se spune. În fiecare dimineață, când ne rugăm. Relația cu Dumnezeu trebuie să fie permanentă.

 Despre întâmplările din misiuni 

O întâmplare amuzantă din misiuni: Eram în Afganistan și unul dintre băieți a fost mușcat de un scorpion. Am chemat elicopterul. Medicul de unitate era cu noi și zice: n-are nimic. La briefingul de dimineață am discutat despre asta. Și cineva a întrebat ce s-a întâmplat. Răspunsul: a murit scorpionul!

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te